Lazarevac: Sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Studio B

Objavljeno: 28.05.2020. 18:05 Izmenjeno: 28.05.2020. 18:07

Predstavnici Gradske opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali su sporazum o sufinansiranju i unapređenju saradnje. Predsednik opštine Bojan Sinđelić kaže da je nezaposlenost u Lazarevcu među najnižima u Srbiji i da je to prvenstveno rezultat dobre saradnje s Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Nacionalna služba za zapošljavanje opredelila je 300 miliona dinara za grad Beograd za ovu godinu, radi smanjenja nezaposlenosti i pokretanja privrede posle pandemije korona virusa.

Zahvaljujući dobroj četvorogodišnjoj saradnji opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje, primetna je velika želja građana da pokrenu sopstveni posao, a zahvaljujući potpisanom sporazumu, samo ove godine u javnim radovima biće angažovano 150 osoba sa invaliditetom.

Novi sporazum o saradnji podrazumeva otvaranje osam novih radnji na teritoriji opštine Lazarevac. Nezaposlenost u toj opštini manja je za preko 10% nego prethodne godine, a prema rečima predsednika opštine Bojana Sinđelića, to je za tri odsto manje nego u gradu Beogradu.

I pored epidemije korona virusa koja je zahvatila čitav svet, pa i Srbiju, nezaposlenost u Beogradu opada iz godine u godinu, a iz opštine Lazarevac poručuju da će u sledeće dve-tri godine nezaposlenost na teritoriji njihove opštine biti iskorenjena i da neće raditi samo onaj ko to ne želi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana