Lavrov obišao izlozbu o herojskoj borbi tokom NATO agresije Tanjug

Objavljeno: 18.06.2020. 20:17 Izmenjeno: 18.06.2020. 20:17

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obišao je  u Muzeju Grada Beograda izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Odbrana 78“, koja svedoči o herojskoj bori tokom NATO agresije.

Svih osam celina multimedijalne i interaktivne izložbene postavke, koja na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije i čuva sećanje na stradale pripadnike vojske, policije i civile, među kojima je bilo i mnogo dece, ruskom šefu diplomatije predstavio je ministar Aleksandar Vulin.

Lavrov na koga su utisak ostavili originalni eksponati, lični predmeti i fotografije vojnika i policajaca koji su se borili za slobodu otadžbine, štampani, tonski i video materijali je upisao se i u Knjigu utisaka.

„Nećemo zaboraviti agresiju NATO protiv Jugoslavije. Poklanjamo se pred žrtvama tog zločina“, naveo je Lavrov.

„Rusija i Srbija nastavljaju da se bore protiv mešanja u unutrašnja pitanja suverenih država, protiv nelegalne primene sile, za strogo poštovanje odredbi Povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog humanitarnog prava“, dodao je šef ruske diplomatije.

I ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko obišao je izložbu autora Dušana Jovovića koja je jedinstven putokaz za tumačenje NATO agresije nad SRJ, koja je počela 24. marta 1999. godine, bez odobrenja SB UN.

Postavka koja živo evocira sećanja na NATO agresiju, realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a dragocen doprinos dale su i jedinice Vojske Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana