Lavrov: Nisu potvrđene informacije ambasade SAD u Rusiji Tanjug

Objavljeno: 21.02.2022. 16:18 Izmenjeno: 21.02.2022. 16:21

Naglasio je da ima mnogo primera kada su se obaveštajne informacije SAD i Velike Britanije koristile za provokacije, a „onda se ispostavi da te informacije ili ne postoje ili ne žele da ih podele“, ocenio je ministar.

(Alexander Nememov/Pool Photo via AP

 

Rusija nije dobila nikakve potvrde informacija američke ambasade u Moskvi o terorističkim napadima koji se navodno pripremaju u ruskoj prestonici i Sankt Peterburgu, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Juče je ambasada SAD u Moskvi objavila upozorenje o terorističkim napadima koji se pripremaju u Moskvi, Sankt Peterburgu, u mestima okupljanja ljudi, na železničkim stanicama, metro stanicama, u tržnim centrima. Do sad nismo dobili niti pronašli nikakvu potvrdu tim informacijama“, rekao je Lavrov.

On je dodao da je „ambasada nešto nejasno saopštila da su čitali u ruskim medijima kao da je to moguće“, prenosi Sputnjik.

Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće „napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.

Ruskom ambasadoru u Tirani uručen demarš zbog izjave Lavrova

Ambasador Rusije u Albaniji Mihail Afanasjev pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova u Tirani posle izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o mogucćem regrutovanju plaćenika za učešće u sukobu u Donbasu, rečeno je agenciji RIA Novosti u diplomatskom predstavništvu Rusije u Tirani.

Lavrov je ranije u intervjuu za RT rekao da ruska strana proverava informacije da se na samoproglašenom Kosovu, u Albaniji, Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za borbe u Donbasu.

„Potvrđujemo da je ruski ambasador u Albaniji pozvan u albansko Ministarstvo spoljnih poslova i da mu je uručen demarš albanske strane.

Ruska ambasada saopštila je da ne može ništa za sada da doda osim izjave Lavrova da se „ova informacija sada ponovo proverava“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana