Lavrov Blinkenu: Propaganda SAD ima provokativne ciljeve Tanjug

Objavljeno: 12.02.2022. 14:17 Izmenjeno: 12.02.2022. 19:05

U saopštenju se navodi da je Lavrov Blinkena podsetio i na neprihvatljivost delovanja kojima se krše preuzete obaveze na najvišem nivou o nedeljivosti bezbednosti u evroatlantskom prostoru.

Putin Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je , u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Entonijem Blinkenom, da američka propagandna kampanja o navodnoj agresiji Rusije na Ukrajinu ima provokativne ciljeve, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Lavrov je naglasio da propagandna kampanja, koju su pokrenule SAD i njeni saveznici o „ruskoj agresiji“ na Ukrajinu, „podstiče vlasti u Kijevu da sabotiraju sporazume iz Minska i na štetne pokušaje da se problem Donbasa reši silom“.

Lavrov je Blinkenu rekao i da su u odgovoru na ruske predloge za bezbednosne garancije SAD i NATO ignorisali ključne odredbe za Moskvu, pre svega o neširenju Alijanse i neraspoređivanju sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, prenosi Tas s.

Blinken:Diplomatski put za rešavanje krize ostaje otvoren

Američki državni sekretar Entoni Blinken  je, tokom 35-minutnog razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, naglasio da put za diplomatski angažman ostaje otvoren u eskalirajućoj krizi između Zapada i Moske, saopštio je Stejt department.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je razgovarao telefonom sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom o mogućem diplomatskom putu za rešavanje ukrajinske krize, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs, prenosi TAS S.

Prema saopštenju, Blinken je „jasno stavio do znanja da je diplomatski put za rešavanje krize ostao otvoren, ali da to zahteva od Moskve da deeskalira i da se uključi u razgovore u dobroj veri“.

„Ponovio je da bi, ako bi Moskva krenula putem agresije i izvršila invaziju na Ukrajinu, to rezultiralo odlučnim, masovnim i ujedinjenim transatlantskim odgovorom“, rekao je Prajs.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je Lavrov rekao Blinkeu da američka propagandna kampanja o navodnoj agresiji Rusije na Ukrajinu ima provokativne ciljeve.

Kako se navodi, Lavrov je naglasio da propagandna kampanja, koju su pokrenule SAD i njeni saveznici o „ruskoj agresiji“ na Ukrajinu, „podstiče vlasti u Kijevu da sabotiraju sporazume iz Minska i na štetne pokušaje da se problem Donbasa reši silom“.

Lavrov je Blinkenu rekao i da su u odgovoru na ruske predloge za bezbednosne garancije SAD i NATO ignorisali ključne odredbe za Moskvu, pre svega o neširenju Alijanse i neraspoređivanju sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, navodi TAS S.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana