Lajčak:Sa Vučićem o daljim koracima ka normalizaciji odnosa tanjug

Objavljeno: 21.09.2022. 10:19 Izmenjeno: 22.09.2022. 11:12

„Na marginama Generalne skupštine UN razgovarali smo o putu ka napretku u normalizaciji odnosa Kosovom“, naveo je Lajčak u utorak uveče na Tviteru.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, objavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN, razgovarao o daljim koracima ka normalizaciji odnosa sa tzv. Kosovom.

Lajčak je istakao da je sa Vučićem razgovarao u Njujorku, nakon sastanka premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Prištini prošle nedelje.

„Na marginama Generalne skupštine UN razgovarali smo o putu ka napretku u normalizaciji odnosa Kosovom“, naveo je Lajčak u utorak uveče na Tviteru.

Vučić je prethodno objavio na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ da se sastao sa Lajčakom na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona“, naveo je Vučić.

Vučić se sastao sa Guterešom na marginama GS UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Ozbiljan i otvoren sastanak sa Antoniom Guterešom tokom kojeg smo podelili zabrinutost sa sve veće globalne izazove sa kojima se svi suočavamo na brojnim poljima“, poručio je predsednik Srbije u utorak na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Vučić je naveo da je tokom susreta sa Guterešom izrazio nedvosmislenu podršku Srbije nastojanjima da se pojača uloga UN u svetskoj geopolitičkoj areni, kako bi se na scenu u punoj snazi vratili principi na kojima je zasnovana svetska organizacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana