Kursevi engleskog jezika i rada na računaru za štićenice Sigurne kuće Beoinfo

Objavljeno: 09.11.2017. 12:45 Izmenjeno: 09.11.2017. 12:45

Grad Beograd nastavlja saradnju sa Institutom za moderno obrazovanje i Link grupom, a ovo je još jedan korak da se pomogne korisnicama Sigurne kuće.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predstavnici Instituta za moderno obrazovanje (IMO) uručili su danas u Starom dvoru vaučere za kurseve engleskog jezika i rada na računaru štićenicama Sigurne kuće.

– Ženama koje su trpele nasilje, po našem mišljenju, najpotrebniji je posao. Ovo je samo jedan od načina da im kroz znanje, veštine, strane jezike, pogotovo upoznavanjem sa modernim tehnologijama pomognemo da lakše dođu do posla i da se na taj način ekonomski osnaže. Pokazalo se, nažalost, da se u suprotnom vraćaju nasilnicima jer nemaju od čega da žive – istakao je Petronijević.

Menadžerka Instituta za moderno obrazovanje Marija Milenković rekla je da taj institut i Link grupa poklanjaju ženama iz Sigurne kuće 20 onlajn kurseva za računare i engleskog jezika.

– Žene će ove kurseve pohađati onlajn, preko interneta, a na rspolaganju će im biti profesori koji će im pomagati da se snađu. Nakon kursa dobiće setrifikat koji je priznat u 146 zemalja. To je paket koji je neophodan za snlaženje u savremenom svetu poslovanja koji će im pomoći da pronađu bolji posao ili unaprede sadašnju karijeru – istakla je Marija Milenković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 14°C

Umerena kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 22°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana