Kurir: Svetozar Marović na lečenju u Beogradu Kurir,Tanjug

Objavljeno: 07.10.2016. 18:07 Izmenjeno: 07.10.2016. 18:07

Bivši predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović teško je bolestan i trenutno se nalazi u Beogradu na lečenju, objavio je danas Kurir.

Taj list navodi da se Marović, koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija s državnim zemljištem u Budvi, leči se na klinici „Ostrog“ zbog problema sa srcem, a kako kaže njegov lekar dr Milovan Bojić, koji je lečio Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, situaciju znatno otežava njegovo teško psihičko stanje.

„On je u Beogradu već dve nedelje i biće još narednih nekoliko dana. Leči se na klinici „Ostrog“. Ima problema sa srcem, možda će biti neophodna i operacija. U bolnicu ide da primi terapiju, mada ceo dan leži tamo. Ipak, najbolje je da pozovete njegovog lekara dr Bojića“, rekao je Kuriru Marovićev prijatelj koji se javio na njegov telefon.

Bojić, koji je i bio funkcioner JUL Mirjane Marković, a danas je poslanik na listi SRS, kaže da je Marović njegov pacijent već 25 godina.

„Marovićevo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno, a psihosomatska komponenta njegovih poremećaja otežava da se završi invazivno kardiološko lečenje, koje uključuje koronarografiju“, rekao je Bojić.

Na molbu novinara da to rastumači, Bojić je rekao: „On je ozbiljan kardiovaskularni bolesnik i njegovo stanje zahteva koronarografiju i elektrofiziološko ispitivanje srčanih aritmija. Međutim, njegovo izuzetno teško psihičko stanje pogoršava kliničku sliku i ometa sprovođenje neophodnog lečenja“.

Bojić kaže da je Marović veoma nervozan, što dodatno pogoršava njegovo stanje.

„Njegova nervoza, odnosno njegova psihosomatizacija, izaziva dodatne poremećaje srčanog ritma, a mi ne možemo da ga smirimo i stabilizujemo. Nema veze što je on Svetozar Marović, on je pacijent. Svi smo mi psihosomatičari, ali stepen i intenzitet njegove psihosomatske komponente su takvi da dodatno pogoršavaju njegovo zdravstveno stanje i odlažu dalje kardiološko lečenje“, poručio je lekar.

Viši sud u Podgorici usvojio je sredinom septembra 2016. i drugi sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg će Marović provesti u zatvoru ukupno tri godine zbog podstrekivanja u malverzacijama s prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi.

Marović je dužan da plati i 50.000 evra u humanitarne svrhe, a preuzeo je i obavezu da državi vrati 1.100.000 evra.

Zbog umešanosti u pomenutu aferu sin Svetozara Marovića Miloš osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana, a njegov brat Dragan Marković na sedam meseci.

Marovićev prijatelj kaže da bivši predsednik SCG nije u pritvoru jer još nije doneto rešenje o izdržavanju kazne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana