Kulturne potrebe Palilulaca među prioritetima opštinskog rukovodstva Studio B

Objavljeno: 22.09.2016. 12:50 Izmenjeno: 22.09.2016. 12:53

Uz bogat kulturno umetnički program, u Ustanovi kulture opštine Palilula obeleženo je devet godina od osnivanja  prostora koji prima oko 500 gledalaca, kao i početak manifestacije “Dani evropske baštine” koja se uz sve Evropske zemlje, u Srbiji obeležava od 2002 godine.

Za opštinu Palilula sa 250 hiljada stanovnika kulturne potrebe imaju, uz rešavanje komunalnih i infrastrukturnih pitanja, prioritet, a u ustanova kulture Palillula ima potencijal da postane još jedno gradsko središte zbivanja u ovoj oblasti, kroz koncerte, izložbe i srodne sadržaje.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u skladu sa planovima Vlade o kulturnoj decentralizaciji opština može se pružiti više svim stanovnicima Beograda.

Vesić se osvrnuo na uspežne akcije u oblasti kulture kao što su Naše blago i Negujmo srpski jezik, kao i otvranje novih galerijskih prostora u gradu. Postojeći kapaciteti za promociju kulture biće dodatno afirmisani.

Vesić je istakao da je srpska kulturna baština jedinstvena i da je u eri globalizma okosnica očuvanja identita uz priznavanje različitosti.

Predsednik opštine Palilula ukazao je na postojanje planova da i stanovnici Borče dobiju adekvatan kulturni centar u budućnosti, i najavio manifestaciju Dani Evropske Baštine koja će trajati sedam dana

Publika će imati prilike narednih dana da uživa u predstavljanju horova i muzičkih projekata u širokom rasponu žanrova, a početak je uveličala igra Dubočkih kraljica ansambla Kolo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana