Kukan pohvalio rad Srbije na pregovaračkim poglavljima Tanjug

Objavljeno: 22.09.2016. 12:14 Izmenjeno: 22.09.2016. 21:43

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koju predvodi poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan, koji je pohvalio ulogu Srbije u migrantskoj krizi i rad na pregovaračkim poglavljima.

 

Ministar je, predstavljajući rezultate rada Ministarstva unutrašnjih poslova na Poglavlju 24, istakao da je Ministarstvo radilo na ispunjavanju aktivnosti iz ovog poglavlja i pre nego što je zvanično otvoreno, kao i da ozbiljan posao tek predstoji, saopštio je MUP.

Stefanović je sa predstavnicima Parlamentarnog odbora razgovarao o svim pitanjima koja se odnose na migracije, saradnju sa susednim zemljama, kao i o prioritetima MUP-a i Poglavlja 24.

Sastanku je prisustvovao i Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji je istakao dobru saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i Delegacije i naglasio da će Evropska unija nastaviti da pomaže Srbiji tokom migrantske krize, navedeno je u saopštenju.

Kukan je u Beogradu povodom petog sastanka Parlamentarnog odbora Srbije i EU za praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Kukan kaže da će jedna od tema razgovora u Beogradu biti i saradnja u regionu.

On ocenjuje da je Srbija pokazala angažovanje i da ima dobre rezultate u toj oblasti.

Moguće je da Srbija do kraja godine otvori još poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, rekao je Kukan, poručivši da će Slovačka, koja predsedava Unijom, učiniti sve što može da dodatna poglavlja budu otvorena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana