„Kućica zdravlja” na Čukarici tanjug

Objavljeno: 14.11.2023. 10:15 Izmenjeno: 14.11.2023. 10:15

Sa ciljem da se podstaknu građani da redovno kontrolišu svoje zdravlje, na Čukarici će od 13. do 19. novembra biti postavljena „Kućica zdravlja” na platou ispred Mesne zajednice „Železnik”, saopšteno je iz Gradske opštine Čukarica. U okviru ove akcije koju organizuju Opština Čukarica i Dom zdravlja „Dr Simo Milošević”, građani će imati mogućnost da u […]

Sa ciljem da se podstaknu građani da redovno kontrolišu svoje zdravlje, na Čukarici će od 13. do 19. novembra biti postavljena „Kućica zdravlja” na platou ispred Mesne zajednice „Železnik”, saopšteno je iz Gradske opštine Čukarica.

U okviru ove akcije koju organizuju Opština Čukarica i Dom zdravlja „Dr Simo Milošević”, građani će imati mogućnost da u mobilnoj ambulanti bez zakazivanja i zdravstvene knjižice obave specijalističke preglede i konsultacije sa lekarima svakog dana od 8 do 15 časova.

Svaki od sedam dana je posvećen različitom tipu pregleda. Ponedeljak je rezervisan za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, utorak za prevenciju dijabetesa, dok je sreda dan za penzionere. U četvrtak će biti mogući pregledi u vezi sa prevencijom endokrinih bolesti, a u petak preventivni pregledi za mentalna oboljenja, kao i ultrazvučni pregledi. „Femili dej”, koji je posvećen prevenciji oboljenja dece i omladine, rezervisan je za subotu, dok je nedelja dan za žene.

Iz ove gradske opštine pozivaju sve građane da dođu u „Kućicu zdravlja” i provere svoje zdravlje pre nego što ih nešto zaboli. Mnoge bolesti mogu da se spreče ili izleče ako se otkriju na vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana