Kroz zakon vratiti dostojanstvo Tanjug

Objavljeno: 23.06.2016. 12:15 Izmenjeno: 23.06.2016. 11:49

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je to ministarstvo pokrenulo inicijativu da se kroz Zakon o pravima boraca vrati dostojanstvo svima onima koji su branili Srbiju.

Vulin je posle sastanka sa borcima koji su učestvovali u odbrani Košara rekao da je pokrenuta inicijativa da se snimi film o toj borbi, kao i da se podigne spomenik borcima sa Košara i drugim borcima koji su dali živote braneći svoju zemlju.

„Svi borci zaslužuju da imaju film“,rekao je Vulin i dodao da će nastaviti da se bori za poboljšanje položaja boraca.

Vulin je rekao i da je imao čast da razgovara sa ljudima koji su za svoju državu dali sve, a da Ministarstvo rada kao svoju dužnost, odnosno više kao čast, doživljava mogućnost da se bori za poboljšanje položaja pripadnika boračkih organizacija.

Država je, prema njegovim rečima, dugo sklanjala glavu od tih ljudi, dopuštala da se o njima govori loše, da se stavljaju u koš najgorih, a oni su bili najbolji.

„Mi hoćemo da im vratimo dostojanstvo“, istakao je Vulin.

Bitka na Košarama, između pripadnika Vojske Jugoslavije i OVK koje je podržavala Vojska Albanije i NATO avijacija, počela je napadom OVK 9. aprila, a zvanično je završena 14. juna 1999. godine.

Bitka se vodila oko granične karaule Košare, na granici tadašnje SRJ i Albanije, a odbrana Košara sprečila je kopnenu invaziju na Srbiju i onemogućila prekid komunikacija među srpskim formacijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana