Kroz naplatnu stanicu Pakovraća već prošlo 15.529vozila za 48h Tanjug

Objavljeno: 01.02.2022. 16:22 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:09

Svi učesnici u saobraćaju će deonicu od Preljine do Pakovraća koristiti besplatno, odnosno, cena putarine za one koji se isključuju na naplatnoj stanici „Pakovraće“ biće ista kao do naplatne stanice „Preljina“.

Kroz novu naplatnu stanicu „Pakovraće“, u prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa Miloš Veliki, od Preljine do Pakovraća, prošlo je 15.529 vozila, saopštili su iz Puteva Srbije.

Takođe, navedeno je da je kroz naplatnu stanicu „Preljina“ prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8 odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Nova naplatna stanica „Pakovraće“ izgrađena je u sklopu petlje kod mesta Pakovraće i ima šest saobraćajnih traka u okviru kojih se nalaze zasebne trake za prolaz vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine.

Puštanjem u saobraćaj nove deonice autoputa „Miloš Veliki“ smanjiće se gužve na obilaznici oko Čačka, jer će svi učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu koristiti novu naplatnu stanicu, dok će svi koji se kreću ka Čačku, birati jednu od ove dve naplatne stanice, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana