Krizni štab: Đaci u škole od ponedeljka Tanjug

Objavljeno: 16.04.2021. 15:02 Izmenjeno: 19.04.2021. 08:29

Krizni štab odlučio je da se đaci u ponedeljak vrate u školske klupe, i to viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci. Epidemiolog Predrag Kon kaže da će oni nastavu pohađati po modelu od 1. septembra, po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezno nošenje maski

Na sednici je odlučeno da, kao podrška turizmu, cene PCR testiranja za naše građane i strance bude izjednačena. Za strance je ranije iznosila 18 hiljada, a sada je spuštena na 9 hiljada dinara, koliko plaćaju i građani Srbije.

Na sednici Kriznog štaba doneta je odluka da se od 19. aprila u klupe vrate đaci starijih razreda osnovnih i đaci srednjih škola. Epidemijska situacija izašla je iz vanredne i sada se smatra nepovoljnom, istakao je epidemiolog Predrag Kon i saopštio dodatne odluke Kriznog štaba.

Kon je naveo da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim negama, kao i u bolnicama, ali da je zabeležen veći broj otpusta od prijema.

Razgovaralo se, kaže Kon, i o ugostiteljskim objektima, ali mere koje su na snazi za sada se neće menjati. Ublažavanje mera direktno zavisi od situacije, zaključio je Kon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 21°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana