Krivokapić otkazao sednicu parlamenta

Objavljeno: 23.03.2016. 16:13 Izmenjeno: 23.03.2016. 16:13

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić otkazao je za danas zakazanu sednicu Skupštine na čijem dnevnom redu je bilo 16 tačaka, među kojima i predlog za njegovo razrešenje, što su poslanici gotovo svih partija ocenili kao zloupotrebu ovlašćenja

Iako se ne zna kada će biti zakazana nova sednica, Krivokapić je poručio da će je zakazati u poslovničkom roku.

Objasnio je da je sednicu otkazao zbog parlamentarne opstrukcije jer je najuticajnija DPS tražila da se sa dnevnom reda izostavi 14 od predviđenih 16 tačaka.

Predsednik parlamenta, čiju ostavku je zatražilo 36 poslanika DPS-a, Bošnjačke stranke (BS), Liberalne partije (LP), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI), kaže da će novu sednicu zakazati u dogovoru sa Kolegijumom skupštine.

Krivokapić je, inače, na čelu SDP-a koja je jdnostrano raskinula Sporazum o zajedničkom delovanju sa DPS-om i početkom godine nije podržala kabinet premijera Mila Đukanovića.

Poslanik DPS-a Milutin Simović je nakon sednice Kolegijuma poručio da je Krivokapić, otkazivanjem sednice parlamenta, pokušao da zadrži funkciju koja mu ne pripada, te da je reč o zloupotrebi Poslovnika i ustavnih ovlašćenja.

Simović kaže i da nikakve destrukcije DPS-a nije bilo, kao i da Krivokapcih pripada da zakaže, a ne da otkaže sednicu.

To je, smatra on, uzurpacija i pokušaj Krivokapića da blokira rad parlaenta.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović je poručio da je današnje otkazivanje sednice „politička sprdnja“ Krivokapića.

„To je moje stanovištve. Pozvao bih sve da dobro razmisle o svojim post?pcima. Posebno predsednika parlamenta jer je ovde reč o dignitetu države Crne Gore“, rekao je Pajović.

S druge strane, poslanik SDP-a i donedavno ministar policije Raško Konjević kaže da je povlačenje tačaka parlamentarni presedan.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović smatra da otkazivanje sednice uvodi „ratno parlamentarno stanje“ u Crnoj Gori.

„Nismo smeli dozvoliti da se sve prelama preko leđa građana. I da Crna Gora postane talac jednog jedinog čovjeka – predsednika Skupštine Crne Gore. Liberali smatraju da bi se bez obzira na dijalog vlasti i opozicije hitno trebalo da se raspišu vanredni izbori“, poručuje Popović.

Poslanica HGI Ljerka Dragičević kratko je rekla da je na Kolegijumu imala osećaj da se govori o svemu osim o građanima Crne Gore.

Nakon Kolegijuma poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović je poručio da ovakva dešavanja nisu dobra za rad parlamenta. Za sad se ne zna kada će biti sednica, a o tome će opet odlučivati Kolegijum.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 16°C
Min: 3°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana