Krivokapić inicirao smenu Abazovića Tanjug

Objavljeno: 19.01.2022. 20:47 Izmenjeno: 19.01.2022. 20:48

Ranije danas, poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija inicirali su glasanje o nepoverenju 42. Vladi Crne Gore.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je  da je podneo inicijativu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

On je to objavio na svom Tviter nalogu.

„Danas sam Skupštini Crne Gore podneo inicijativu za smenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru“, napisao je Krivokapić.

Premijer je objavio i dokument u kojem se navodi da Vlada podnosi zahtev za sazivanje vanredne skupštinske sednice za 3. februar u 11 sati.

 

Kako se navodi u inicijativi koju je potpisao 31 poslanik, smatraju „jednim od osnovnih postulata savremene demokratije“ da se Vladi proveri podrška u Parlamentu.

 

Protest protiv formiranja manjinske vlade

Ispred zgrade crnogorske Vlade u Podgorici  je počelo okupljanje građana koji se protive inicijativi za formiranju manjinske vlade.

Blokiran je saobraćaj u tom delu grada, a prilazi zgradi Vlade su zatvoreni, prenosi RTCG.

Među građanima su prisutni poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović.

Koprivica je kazao da žele da sačuvaju izbornu većinu od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

„To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da proveri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu“, kazao je Koprivica.

On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana