Ðukanović dao mandat Krivokapiću da sastavi vladu Tanjug

Objavljeno: 08.10.2020. 11:28 Izmenjeno: 09.10.2020. 11:07

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da će predsedniku Skupštine uputiti predlog da Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade, preneo je portal RTCG. Prethodno je Đukanović održao konsultacije sa nosiocima tri pobedničke lište Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem.

Nosioci tri pobedničke koalicione liste, koje su formirale parlamentarnu većinu, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović bili su kod predsednika Mila Ðukanovića na konsultacijama o mandataru.

Đukanović je kazao da je konsultacije obavio u skladu sa Ustavom i zahvalio predstvanicima nove većine što su se odazvali pozivu, preneo je portal RTCG.

Tri liste su nakon konstitutivne sednice parlamenta, 23. septembra, dostavile predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić, nosilac liste Za budućnost Crne Gore.

Ðukanović ima ustavnu obavezu da predloži mandatara crnogorskom parlamentu do 23. oktobra.

 

Krivokapić najavio vladu do 8. novembra

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da će sastav nove vlade predložiti najkasnije do 8. novembra.

Posle konsultacija kod predsednika Mila Ðukanovića, Krivokapić je rekao „da je današnji dan, dan pobede demokratije u Crnoj Gori“.

„Svi u Crnoj Gori treba da znaju da je narodna pobeda doživela formalizovanje ovim današnjim činom. Imali smo jedan otvoren, jasan, konkretan odgovor predsednika Ðukanovića, koji je mogao i da pravi drugu kombinatoriku, ali ta kombinatorika ovog puta nije bila potrebna“, naveo je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

On se nada da će pregovori o sastavu nove vlade biti završeni od 8. novembra, te da će usaglasiti sve ono što su potrebe i interesi političkih partija i eksperata, kao i da će vrlo brzo ponuditi Skupštini predlog nove vlade.

Krivokapić je najavio da će danas uputiti poziv svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u sastavljanju vlade.

Dodao je da će ubuduće Crna Gora izgledati drugačije.

„Kao što je sunce poslije ove kiše ogrejalo, tako će i Crna Gora da izgleda posle četiri godine našeg mandata“, naveo je Krivokapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana