Do kraja godine biće obnovljeno 15 punktova narodnih kuhinja Tanjug

Objavljeno: 22.05.2017. 14:09 Izmenjeno: 22.05.2017. 20:43

Do kraja godine biće obnovljeno 15 punktova narodnih kuhinja u Beogradu, predviđeno je Ugovorom o donaciji između Grada i kompanije Tikurila.

 

Ugovor o donaciji potpisali su danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije Tikurila Ðoka Janjušević.

Donacija se sastoji od materijala i radova na obnovi, ukupne vrednosti nešto više od milion dinara, a predviđa sređivanje zidova, pravljenje novih punktova za podelu hrane, obnovu sanitarnih prostorija…

Izvođenje radova neće ugroziti normalno funkcionisanje objekata, koji će raditi kao i do sada.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da obnovom narodnih kuhinja grad pokazuje da brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Mali je precizirao da je u gradu 51 narodna kuhinja i 12.624 korisnika kojima je obezbeđen jedan topli obrok dnevno.

On je zahvalio donatoru i pozvao i druge kompanije da se pridruže ovoj akciji, kako bi, ako je moguće, do kraja godine bili obnovljeni svi punktovi narodnih kuhinja.

Mali je poručio i da svi socijalno ugroženi imaju podršku grada, koji time i pokazuje koliko je bogata lokalna samouprava.

„Bogati smo onoliko koliko pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Oni imaju i pravo na besplatno školovanje, vrtić, subvencije po pitanju komunalnih usluga, a važno je da radimo na njihovoj inkluziji i obezbedimo im posao, jer je to jedini način da im omogućimo sigurnu budućnost“, naglasio je Mali.

Direktor kompanije Tikurila Ðoka Janjušević kazao je da je njihova želja bila da na taj način pomognu sugrađanima kojima je potrebna pomoć i pozvao i druge kompanije da se priključe akciji.

On je rekao da će radovi početi već ovog meseca i trajaće do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana