Nova kovid bolnica u Batajnici 1. decembra Studio B, Tanjug

Objavljeno: 07.09.2020. 14:01 Izmenjeno: 07.09.2020. 20:06

Nova kovid bolnica u Batajnici, koja se gradi u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija”, biće puštena u rad kao što je i predviđeno do 1. decembra, saopštio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Bolnica će imati 1.000 kreveta i 18.000 kvadratnih metara, i biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje obolelih od kovida u našoj zemlji.

Iako broj novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo na ono što nas može čekati u budućnosti, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost. Kao što je naredio vrhovni komandant Vojske Srbije, nova kovid bolnica u Batajnici biće napravljena i puštena u rad 1. decembra“, poručio je Vulin.

Dodao da će vojska dati sve od sebe da to naređenje bude izvršeno i primetio da građani od svoje vojske s pravom očekuju da uvek radi najbolje i daje najbolje rezultate.

Ovu Kovid bolnicu gradi Termomont, a direktor i vlasnik te firme Dejan Burčul rekao je da izgradnja ide po planu i da radovi teku predviđenom dinamikom.

Nova kovid bolnica imaće kapacitet od 1.000 kreveta, a sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana