Kotež – „Pevamo od muke” Studio B

Objavljeno: 07.06.2020. 20:43 Izmenjeno: 07.06.2020. 20:43

Na besplatnom  koncertu „Pevamo od muke”, koji je okupio brojne poznate ličnosti, nastupile su i naše najpoznatije džez dive Beti Đorđević i Nada Pavlović.

Foto:Alo

Udruženje građana Kotež organizovalo je koncert sa kojeg su na neobičan način uputili apel gradskoj upravi da reši neke od njihovih problema …

Građani Koteža okupljeni u istoimenom udruženju već godinama pokušavaju  da poboljšaju uslove života u ovom beogradskom naselju.  Svakodnevni problemi koji njih muče su, između ostalih  :  kišna kanalizacija,  pritisak vode u letnjim mesecima, psi lutilace …  U nadi da će gradska uprava rešiti njihove nagomilane probleme organizovali su koncert.

Nadamo se da ćemo na taj način da privučemo nadležne institucije da dodju, vide ovo naše lepo nasilje koje na žalost propada da bi se rešili neki infrastrukturni problemi kojih je mnogo, imamo preko 60 deponija, okruženi smo praktično đubretom, nemamo kišnu kanalizaciju, parkovi su nam potpuno ruinirani od 70ih nije ulagano u ovo nasilje, nemamo policijsku stanicu, nemamo poštu, svi ti zahtevi su upućeni nadležnim institucijama.

U  Kotežu žive i naše najpoznatije jazz dive Beti Đorđević i Nada Pavlović koje su se priključile ovoj  akciji.

Dugo sam tu i navike su čudna stvar meni ništa ne smeta. Ovo je nekako i ja po nekom skromnom mišljenju jedno od bližih naselja u gradu svega 15 min u centru grrada što se toga tiče okej, a ima tu puno stvari koje bi trebalo popraviti.

U 21. veku nedozvoljeno je da ovako lepo naselje, romantično, puno zelenila i divnih ljudi i mladih i malo starijih generacija da nemaju kanalizaciju. Moja ulica nema ni naziv ulice, nigde nije obeležena, nema trotoara, kad zovete taksi ne mogu da vas pronadje, vode često nema, to je često poznata svar. Sve nepogode ovde se uvek nešto izbaci iz sistema, znači infrastruktura jednom rečju.

Iz udruženja građana najavljuju da će organizovati ovakve događaje jednom mesečno sa različitim sadržajem .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -9°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana