„Kornetom“ značajno unapređena sposobnost naših jedinica tanjug

Objavljeno: 21.09.2022. 13:38 Izmenjeno: 21.09.2022. 13:38

Ministar je dodao da Vojska Srbije svojom jačinom jasno poručuje da niko ne treba ni da pomisli da bi mogao da ugrozi miran san našeg naroda i puteve razvoja naše zemlje,

foto mod

 

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je naša vojska danas opremljena nekim od najsavremenijih sredstava naoružanja i vojne opreme, kojima su značajno unapređene operativne sposobnosti naših jedinica, što je čini snažnim garantom očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje.

On je naveo da je u toku intenzivna obuka pripadnika jedinica Četvrte brigade naše kopnene vojske, koje su opremljene protivoklopnim raketnim sistemima „kornet“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Naši momci i devojke koji čine borbene posluge uvežbavaju otkrivanje i praćenje ciljeva i pripremu za dejstvo, dok ih u nastavku očekuju bojeva gađanja, na kojima će u praksi provereti dostignuta znanja i veštine za efikasnu upotrebu ovog sredstva u dnevnim i noćnim uslovima“, rekao je Stefanović.

Dodao je da su uvođenjem jednog od najsavremenijih sistema za borbu protiv tenkova i oklopnih vozila u naoružanje Vojske Srbije značajno unapređene njene sposobnosti za protivoklopna dejstva, ali i istakao da su, uz intezivna opremanja, za efikasnost izuzetno važne i stalne obuke naših vojnika.

„Opremamo se i uvežbavamo da bismo svima poslali jasnu poruku da je Srbija čvrsto opredeljena da živi u miru i stabilnosti i da ima Vojsku koja svojom snagom garantuje da će tako i biti“, poručio je Stefanović.

On je dodao da Vojska Srbije svojom jačinom jasno poručuje da niko ne treba ni da pomisli da bi mogao da ugrozi miran san našeg naroda i puteve razvoja naše zemlje, jer ćemo, navodi, svoje i te kako umeti da zaštitimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana