Koordinaciono telo za pomoć u zaštiti žena

Objavljeno: 22.02.2016. 19:22 Izmenjeno: 22.02.2016. 19:22

Gradski centar za socijalni rad saopštio je da je formirano Koordinaciono telo koje će sprovoditi Sporazum o međusektorskoj saradnji u primeni Opšteg protokola o postupanju i saradnji ustanova u situacijama nasilja nad ženama.

-Primenom ovog Sporazuma uspostavlja se efikasna saradnje između potpisnika, unapređuje se saradnja i podrška između učesnika u Sporazumu kojima su precizno određeni način saradnje i pravila komunikacije u postupku zaštite žena žrtava nasilja u porodici i partnerskim odnosim na području grada Beograda – naveo direktor Gradskog centra za socijalni rad Vladimir Ilić, koji i predsedava ovim telom.

On je dodao da je formiranjem ovog koordinacionog tela učinjen još jedan važan korak u zaštiti žena od svih oblika nasilja.

Zadatak Koordinacionog tela je, kako se navodi, da podstiče i podržava međusektorsku saradnju u oblasti prevencije, podržava i olakšava razmenu informacija između sektora, olakša rešavanje tehničkih problema koji nastanu između različitih sektora, promoviše Sporazum i predlaže inicijative za unapređenje sistema zaštite žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima i dece žrtve, svedoke nasilja.

Kako se podseća, Gradski centar za socijalni rad zaključio je ovaj sporazum sa 15 institucija i organizacija, među kojima su i Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana