Dogovoren sastanak, majke se povukle Tanjug, vijesti.me

Objavljeno: 17.02.2017. 17:14 Izmenjeno: 18.02.2017. 18:23

Grupa majki iz Crne Gore, koje su od juče protestovale ispred zgrade vlade u Podgorici zbog smanjenja naknada za troje i više dece, razišla se popodne, nakon što su ministri rada i finansija pristali na sastanak

Kako je novinarima rekla njihova predstvnica Željka Savković ministri rada i finansija, Kemal Purišić i Darko Radunović, pristali su na sastanak, nakon čega su se one povukle ispred zgrade vlade, gde su, inače, prenoćile.

Sastanak je, kako je navela, dogovoren za utorak ili sredu.

„Ukoliko naknade ne budu vraćene na staro zakazaćemo novi protest i zvaćemo celu Crnu Goru“, poručila je ona.

 

Majke iz Crne Gore prenoćile ispred zgrade vlade

Jedan broj majki, koje protestuju u Podgorici zbog smanjenja nadoknada za troje i više dece, prenoćio je ispred zgrade vlade.

Jedan broj majki, koje protestuju u Podgorici zbog smanjenja nadoknada za troje i više dece, prenoćio je ispred zgrade vlade.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, majke su noć provele pevajući tradicionalne crnogorske pesme.

Zgradu vlade i dalje obezbeđuju jake policijske snage.

Iako je iz Vlade Crne Gore juče poručeno da će ih premijer Duško Marković primiti za sedam dana, majke iz svih krajeva zemlje tvrde da će tu ostati do ispunjenja njihovih zahteva.

Majke tvrde da neće dozvoliti da im naknade sa 336 i 192 evra, budu smanjene na 264, odnosno 144 evra.

One pesmom dozivaju premijera Markovića da im se obrati I poručuju: „Markoviću, života ti, ženama se ti obrati, obrati se ako smiješ, nemoj da se od nas kriješ“.

Pesmom poručuju takođe: „Ovo su vam ružne slike, stići će do Amerike, pa vas zato, moje zlato neće primit ni u NATO“, i dalje pesmom pozdravljaju Vladu.

U Vladi Crne Gore, kako su preneli mediji, veruju da je reč o organizovanom protestu u režiji opozicionog Demokratskog fronta, s ciljem destabilizacije države.

Protest majki ispred zgrade Vlade CG

Nekoliko hiljada žena okupilo se ispred zgrade Vlade u Podgorici tražeći svoja prava. Okupljene skandiraju „Milo, lopove“ i „Duško, lopove“. Policija je napravila zid ispred Vlade.

Majke iz gotovo svih krajeva Crne Gore, koje su odlučile da i noć provedu u protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore nezadovoljne smanjenjem nadoknada za one koje imaju troje i više dece, pevaju traidicionalne crnogorske pesme, javlja izveštač Tanjuga.

crnagora-majke

foto Tanjug

One od prepodnevnih sati protestuju, a nakon što im je saopšteno da će ih premijer Duško Marković primiti tek za sedam dana, odlučile su da zanoće ispred zgrade vlade.

Jedna od organizatorki – Željka Savković poziva premijera Duška Markovića da stane ispred majki Crne Gore.

Savković je poručila sa su majke pozvane od strane predsatavnika Vlade da uđu i u ime koordinacionog odbora podnesu zahtev da budu primljene na razgovor.

„Biće nam odgovoreno sledeće sedmice“, rekla je Savković.

U delu Karađorđeve ulice nedaleko od Vlade je pojačano prisustvo policije pod punom opremom.

UŽIVO Koordinacioni odbor majki ulazi u Vladu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana