Kontrole Policijske ispostave za bezbednost na železnici tanjug

Objavljeno: 30.06.2022. 14:16 Izmenjeno: 30.06.2022. 14:16

Od 20. marta ove godine policijski službenici Policijske ispostave za bezbednost na železnici izvršili su pratnju oko 1.300 brzih vozova „SOKO“ na relaciji Beograd-Novi Sad.

foto tanjug

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske ispostave za bezbednost na železnici Beograd, sproveli su jednodnevnu međunarodnu akciju u okviru organizacije „RAILPOL“, u kojoj su na železničkim stanicama Prokop, Zemun i Vukov spomenik kontrolisali 70 vozova, od čega su četiri međunarodna, 35 brzih i 31 putnički, saopštio je danas MUP.

Tokom ove akcije, policija je proverila identitete za 85 lica i izvršila kontrolu 55 putničkih prtljaga, a prilikom postupanja nije bilo dovedenih lica u službene prostorije policije, ali su protiv dve osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti.

Na auto vozu koji je sastavni deo međunarodnog voza Beograd-Bar pregledano je i provereno 29 putničkih vozila, u cilju provere ispravnosti vozila i izvršena je provera 30 putnika.

Od početka 2022. godine, održane su još dve ovakve akcije – 19. januara, kada su kontrolisana ukupno 24 voza, i druga 16. marta, kad su kontrolisana 22 voza.

Policijska ispostava za bezbednost na železnici u prethodnih šest meseci ostvarila je značajne rezultate, kada su policijski službenici kontrolisali i pregledali čak 625 teretnih vozova jedne kompanije koja je kroz Srbiju prevozila robu do zemalja zapadne Evrope.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je rad Policijske ispostave za bezbednost na železnici Beograd, istakavši da će pripadnici policije intenzivirati kontrolu železničkog saobraćaja.

„Kao što ulažemo maksimalne napore da naši putevi i koridori budu najbezbedniji u Evropi, kao što ulažemo napore da naše reke budu bezbedne i plovni putevi budu očišćeni od šverca akciznih proizvoda, isto tako ulažemo ogromne napore da naše železnice i naši vozovi budu sigurni i bezbedni“, rekao je Vulin.

„Dolaskom Aleksandra Vučića na čelo Srbije ponovo je podignut železnički saobraćaj, ponovo se gradi i obnavlja naša železnica koja je 2000. godine potpuno uništena. S obzirom na to da sada kroz Srbiju ponovo prolazi veliki broj putničkih i međunarodnih vozova, da je železnička mreža svakim danom veća, mi vrlo ozbiljno razmišljamo da osnujemo jedinicu za bezbednost na železnici“, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

„Policijski službenici Policijske ispostave za bezbednost na železnici od početka godine zaplenili su u 80 navrata različite vrste narkotika kod putnika i zatekli dvojicu izvršilaca džepnih krađa u vozu. Takođe, mi smo efikasnim radom identifikovali troje maloletnika koji su na stajalištu Kamendin kamenjem oštetili karoseriju voza „Soko“. Izuzetno nam je važno da naša železnica bude sigurna i bezbedna, da naši vozovi budu bezbedni i da naši putnici budu bezbedni i sigurni. MUP će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu železničkog saobraćaja“, istakao je ministar Vulin.

„RAILPOL“ je međunarodna organizacija zadužena za obavljanje policijskih poslova na železnici sa ciljem unapređenja i intenziviranja saradnje železničkih policija Evrope radi prevencije i suzbijanja prekograničnog kriminala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana