Kontrola u sistemu socijalne zaštite Tanjug

Objavljeno: 30.03.2020. 13:36 Izmenjeno: 30.03.2020. 13:36

U svim centrima za socijalni rad i za dečju zaštitu od danas će se vršiti pojačani inspekcijski nadzori, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Istovremeno je pokrenuta akcija „tajni klijent“, koja za cilj ima da proveri dostupnost informacija građanima telefonskim putem, kao i ljubaznost zaposlenih.

Inspektori socijalne zaštite koji su dobili rešenje za rad od kuće, potpuno anonimno i po slučajnom izboru, u toku radnog vremena svakog radnog dana, pozivaće ustanove odnosno službe, kako bi proverili da li se zaposleni javljaju na dežurne telefone, da li građanima daju potpune i tačne informacije.

„O rezultatima ove akcije Ministarstvo će periodično informisati Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kao ministarstvo nadležno za kontrolu i rad opštinskih organa i Zaštitnika građana, u cilju preduzimanja mera iz njihove nadležnosti“, objasnio je ministar Zoran Ðorđević.

Po ovom principu, kontrolu svojih filijala će raditi Nacionalna služba za zapošljavanje i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana