Kontrola pokazala da se poštuju nova pravila za kafiće koja su juče stupila na snagu Beoinfo

Objavljeno: 08.09.2021. 15:42 Izmenjeno: 08.09.2021. 15:42

Komunalni milicionari kontrolisali su sinoć poštovanje gradske odluke koja je od juče na snazi, a prema kojoj u baštama kafića i restorana ne sme da se emituje muzika radnim danima posle 22 časa, a petkom i subotom posle 23 časa

Kontrola je pokazala da se u najkritičnijim zonama ugostitelji pridržavaju novih pravila.

Gradski sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac potvrdio je za „Blic” da ni na jednoj od lokacija koje su do sada obišli nije bilo problema.

– Sinoć je na terenu bilo 12 patrola Komunalne milicije. Istovremeno pokrivamo 12 lokacija. To su zone koje smo prepoznali kao najkritičnije, odnosno zone za koje poslednjih par godina imamo najviše prijava građana za buku. U Cetinjskoj ulici nije bilo problema, muzika je isključena tačno u 22 sata. Komunalni milicionari bili su prisutni u Cetinjskoj preventivno. Svakako će ući u svaki lokal, zahvaliti svakom menadžeru ili vlasniku lokala pojedinačno na poštovanju odluke. Čekam izveštaj sa ostalih lokacija, ali se nadam da će svi ostali gosti imati razumevanja za odluku koju je Grad doneo, kao što su imali za lokale u Cetinjskoj – kaže Divac.

Zahvalio je ugostiteljima koji su u 22 sata isključili muziku i dodao da očekuje dobru saradnju i u budućnosti jer samo dobrom saradnjom između Komunalne milicije, građana, a samim tim i ugostiteljima možemo doći do toga da privreda funkcioniše, a da građani mogu normalno da žive u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kompletan menadžment sekretarijata sinoć je bio budan, načelnik, zamenik, rukovodilac uniformisanog sastava, njegov zamenik, svi šefovi.

– Cilj nam je da primena odluke krene što bolje. Ljudi uživaju i bez muzike, svi uživaju, i gosti kafića i stanari. To je Beograd koji hoćemo – zaključio je gradski sekretar.

Podsetimo, svi ugostiteljski objekti u Beogradu od juče mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 časa, a petkom i subotom do 23 časa. Kako je Divac ranije objasnio, u pitanju je trajna mera koja će važiti u glavnom gradu, ali koja nije povezana sa epidemijom virusa korona.

Odluka o emitovanju muzike ne odnosi se na Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje. Za Skadarliju važi pravilo da se može emitovati samo akustična muzika, tamo dakle ne mogu da postoje nikakvi zvučnici, mikrofoni, a što se tiče priobalja i Ade Ciganlije, oni će nastaviti da rade kao i do sada – objasnio je Divac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana