Kontrola komunalnog reda oko zdrastvenih ustanova

Objavljeno: 08.03.2016. 10:33 Izmenjeno: 08.03.2016. 10:33

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove prošle nedelje primljeno je 446 prijava građana i formirano ukupno 879 predmeta.

Doneto je 249 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, jedan zahtev za pokretanje postupka pred sudom časti, izrečeno je pet novčanih kazni zbog neizvršenja rešenja, izdata su 34 prekršajna naloga, a po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno je 155.000 dinara. Po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka inspektora ovog sekretarijata, izvršena je naplata od 57.847 dinara.

Prema rečima Zagorke Panić, gradske sekretarke za inspekcijske poslove, nastavljene su akcije na suzbijanju nelegalne ulične prodaje i kontrole komunalnog reda oko pijace „Banjica“ i „Skadarlija“, a mobilna ekipa od dva inspektora obilazila je gradske opštine Novi Beograd, Zemun, Savski venac, Vračar, Palilula, Čukarica, Stari grad, Voždovac.

– Povodom Zadušnica, 5. marta, u cilju sprečavanja nedozvoljene prodaje robe na gradskim grobljima, vršena je inspekcijska kontrola na Orlovači, Centralnom, Novom groblju, Lešću, Zbegu i Novom bežanijskom groblju – rekla je Zagorka Panić.

Ona je naglasila da je kontrola taksi prevoza putnika vršena svakog radnog dana, uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije, a sprovedena je i noćna vikend akcija, uz asistenciju patrole Komunalne policije. Vanlinijski prevoz putnika kontrolisan je radnim danima u zoni Pančevačkog mosta, tokom akcija sa Saobraćajnom policijom.

-U toku je kontrola komunalnog reda oko zdravstvenih ustanova, a već su završene kontrole na stanici „Bas“ i Glavnoj železničkoj stanici. Pored toga, kontrolisana je ispravnost i funkcionalnost slivnika kišne kanalizacije u Ulici kraljice Marije i Radničkoj – rekla je gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana