Kontrola komunalnog reda dečjih igrališta Beoinfo

Objavljeno: 09.05.2017. 11:28 Izmenjeno: 09.05.2017. 11:28

Sekretarijat za inspekcijske poslove započeo je kontrolu komunalnog reda dečjih igrališta.

Kako je za Beoinfo precizirala v.d. sekretara ovog sekretarijata Sonja Podunavac, kontrola se organizuje na teritoriji Starog grada, Palilule, Zvezdare, Vračara, Voždovca, Čukarice, Rakovice, Zemuna, Savskog venca i Novog Beograda, i to na površinama koje održava JKP „Zelenilo – Beograd”.

– U naredna dva meseca komunalnim inspekcijskim nadzorom biće obuhvaćeno 1.315 dečjih igrališta. Red i održavanje dečjih javnih igrališta radi povećanja bezbednosti dece spada u najvažnije aktivnosti sekretarijata. Ova akcija se prvi put sprovodi jer smatramo da igrališta treba da budu bezbedna utočišta za decu i da se spreče eventualne povrede dece u ovim zonama – rekla je Sonja Podunavac.

Inspekcijska kontrola će obuhvatiti stanje mobilijara (ispravnost i čistoću) i javne rasvete (ispravnost i urednost), zatim kontrolu poklopaca, šahtova, hidranata i slivnika, kao i čistoću dečjih igrališta (zelene površine i đubrijere). Ukoliko inspektori primete havarisana vozila ili vozila koja su parkirana na ovim površinama, ona će biti uklonjena. Inspekcijski nadzor ne obuhvata sportske terene i terene za oblikovanje tela na otvorenom, navodi v.d. sekretara.

One Response to “Kontrola komunalnog reda dečjih igrališta”

  1. dan pobede каже:

    Nadam se da ce se nakon inspekcijskog nadzora zvanicno videti na sta lice decija igralista. Prljavstina, pseći izmet i đubre na sve strane. Da ne pricam o izlimljenim klackalicama, ljuljaskama, penjalicama…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana