Kontinuirano unapređenje proizvodnje pitke vode Beoinfo

Objavljeno: 14.09.2020. 12:47 Izmenjeno: 14.09.2020. 12:47

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković posetio PP „Makiš”, najveći pogon za proizvodnju pitke vode u okviru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”i upoznao se sa proizvodnim procesom i sa obimom investicija realizovanih tokom poslednjih godina.

 foto Beoinfo
Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća Miloš Dangubić.

– Tema razgovora bili su i planovi za dalje investiranje u cilju kontinuiranog unapređivanja procesa proizvodnje pitke vode na PP „Makiš”. Ono što sam ovde video govori o tome da smo ovaj proces podigli na viši stepen i da građani ne moraju da brinu o kvalitetu vode jer je on na najvišem nivou – istakao je Marković.

U sklopu posete obišao je postrojenje za proizvodnju vode „Makiš 2”, kao i renoviranu i rekonstruisanu Pogonsku laboratoriju PP „Makiš”, gde je dobio informacije o postupku kontrole kvaliteta proizvodnje pijaće vode i kontrole fizičko-hemijskih i bioloških parametara po fazama procesa proizvodnje.

Na kraju posete, svečano je pustio u rad novo postrojenje za UV dezinfekciju vode, čime je nivo bezbednosti i zdravstvene ispravnosti beogradske vode podignut za još jedan stepenik više.

– Proizvodni pogon „Makiš” je još jednom doveden u rang najopremljenijih i najbezbednijih postrojenja za proizvodnju pitke vode u svetu i mi ćemo nastaviti da ga unapređujemo – zaključio je Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana