Konkurs za vrtiće od 30. marta do 16. aprila Tanjug

Objavljeno: 09.03.2020. 14:37 Izmenjeno: 09.03.2020. 14:37

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove, biće sproveden od 30. marta do 16. aprila, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– To je period kada će roditelji moći da predaju zahteve za željene vrtiće, elektronski, na šta ih svake godine podstičemo i što je najjednostavniji način, ili lično u ustanovama – rekao je Gak.

On je precizirao da će preliminarne liste dece koja će dobiti mesto u nekom od 306 vrtića u Beogradu biti istaknute 11. maja te da je nakon toga, po ustaljenoj proceduri, predviđen rok za žalbe onih koji ne budu zadovoljni odlukom upisne komisije, i to od 11. do 20. maja.

– Nakon što upisne komisije završe i taj deo posla očekujem početkom juna konačne rang liste za ovu godinu – rekao je Gak.

On je poručio da će uoči konkursa biti poznat tačan broj slobodnih mesta za ovu godinu, nakon što se ustanove o tome pojedinačno izjasne.

– Očekujem dalje smanjenje pritiska na predškolske ustanove, budući da u vrtićima već boravi 73 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina ali i imajući u vidu da je povećan broj novih mesta u vrtićima u odnosu na prošli konkurs – zaključio je Gak.

On je istakao da je pik interesovanja roditelja za vrtiće dostignut pre tri godine kada je stiglo više od 23.000 zahteva nakon čega je broj prijava padao, da bi prošle godine on bio ispod 19.000.

To je, kako je rekao, bilo i očekivano ako se posmatra obuhvat dece predškolskim obrazovanjem koji je 2012. godine iznosio oko 45 odsto budući da je mesto u vrtiću imalo oko 46.000 dece dok je danas, kako je rekao, predškolskim obrazovanjem u državnim i privatnim vrtićima sa subvencijom Grada Beograda, obuhvaćeno oko 78.000 dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana