KONKURS ZA UMETNIKE I POZIV ZA VOLONTERE 26. VIDEOMEDEJE

Objavljeno: 23.05.2022. 18:14 Izmenjeno: 23.05.2022. 18:14

Poštovani umetnici, predstavnici medija, civilnih organizacija i javnih institucija, Obaveštavamo vas da je raspisan Konkurs i da je otvoren Poziv za volontiranje za 26. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA. Prijavljivanje se vrši isključivo online, tako da ostajete sigurni, a produktivni. Konkurs je otvoren od 1. aprila i trajaće do 15. juna 2022. godine, a prijave za volontiranje su otvorene do 1. septembra 2022. godine.​ […]

Poštovani umetnici, predstavnici medija, civilnih organizacija i javnih institucija,

Obaveštavamo vas da je raspisan Konkurs i da je otvoren Poziv za volontiranje za 26. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA.

Prijavljivanje se vrši isključivo online, tako da ostajete sigurni, a produktivni.

Konkurs je otvoren od 1. aprila i trajaće do 15. juna 2022. godine, a prijave za volontiranje su otvorene do 1. septembra 2022. godine.​

Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA će se održati u periodu od 7. do 9. oktobra 2022. godine u Kulturnoj stanici Svilara, u Novom Sadu.

Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA je osnovna aktivnost udruženja VIDEOMEDEJA. Ova u potpunosti neprofitna manifestacija održava se svake godine u trajanju od nekoliko dana. Festival se sastoji od takmičarskog programa i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju u Novom Sadu.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2020.

Umetnik može da prijavi više radova.

Nema fiksnih kriterijuma u pogledu teme i forme.

Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje jedino radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije

MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, net i projekti društvenih medija, audiovizuelni nastupi

Pored toga, bilo bi nam veoma drago da primimo predloge od urednika i producenata/distributera za netakmičarski revijalni deo programa.

Prijave su postavljene na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara. Više o uslovima prijavljivanja može se pronaći na sajtu: http://videomedeja.org/uslovi-prijavljivanja.

Poziv za volontiranje ili praksu na 26. Internacionalnom umetničkom festivalu novih medija VIDEOMEDEJA bi mogao da bude od koristi i značaja omladinskoj populaciji.
Prijavite se online i steknite profesionalno iskustvo, obaveznu školsku praksu, preporuku Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, bogatiju biografiju i iskustvo kroz zanimljiv rad i druženje sa umetnicima i članovima internacionalnog žirija.

Svi zainteresovani za volontiranje na 26. VIDEOMEDEJI mogu da dobiju više informacija putem linka http://videomedeja.org/volonteri.

Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti. 26. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA planira da predstavi redovno izdanje Festivala, uživo pred publikom u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu u Srbiji.

Usled novonastale epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 ili bilo koje vanredne situacije koja može da ugrozi ljudske živote ili zabranjuje okupljanja i kulturne događaje, radi bezbednosnih razloga, postoji mogućnost da će se ove godine festival Videomedeja realizovati putem interneta – online LIVE stream u realnom vremenu. Neće biti reprize, kao ni mogućnosti odloženog gledanja. Pristup će biti besplatan, a prijava neće biti neophodna, niti će biti geolokacijskih organičenja. Vaš rad će dobiti maksimalnu zaštitu od zloupotrebe (od preuzimanja ili slično) i odmah nakon što se Festivalski program završi neće više biti dostupan javnosti. Prijavljivanjem na Festival 2022 dajete dozvolu da se vaš rad prikaže online putem LIVE video stream-a ukoliko to bude neophodno.
****************************************************************************************************

Podrška medijskih i drugih organizacija i institucija nam veoma znači za uspešnu realizaciju Festivala i iz tog razloga bili bismo vam veoma zahvalni da, u skladu sa vašim mogućnostima, podržite Festival na taj način što ćete obavestiti javnost o aktuelnom Konkursu i Pozivu volonterima.

Partneri i podrška 26. Videomedeje: Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”

U nadi da ćete obavestiti javnost o aktuelnom Konkursu i Pozivu volonterima i da ćemo ove godine ostvariti uspešnu saradnju.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na email: office@videomedeja.org a za dogovore oko gostovanja molimo vas da se obratite našoj članici tima zaduženoj za odnose sa javnošću Marijani Topo na email: pr@videomedeja.org  ili telefon: +381 (0) 65 22 99 092

 

S poštovanjem,
Videomedeja tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana