Konkurs za izložbeni program u Noći muzeja Tanjug

Objavljeno: 13.02.2020. 11:40 Izmenjeno: 13.02.2020. 12:09

Ovogodišnja Noć muzeja održaće se 16. maja širom zemlje, a u okviru osnovanog Fonda Marina Andrić biće nagrađen najbolji izložbeni program pripremljen premijerno za to veče.

U znak sećanja na istoričarku umetnosti i dugogodišnju saradnicu Noći muzeja, kako organizatori ističu, Fond je osnovan kako bi podstakao razvoj kreativnih kustoskih ideja, podržao inovativne pristupe kada je reč o interakciji sa mladom publikom.

Andrićeva je tokom višedecenijske karijere radila u JP Beogradska tvrđava, Sekretarijatu za kulturu Skupštine grada Beograda, Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj i u Domu kulture u Lazarevcu.

Bila je članica Upravnog odbora Narodnog muzeja i učestvovala je u kreiranju master studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Posetioci Noći muzeja posebno pamte njene izložbe inspirisane romanom „Majstor i Margarita“ ili pak likom i delom Mustafe Golubića.

Konkurs za najbolji premijerni program 17. Noći muzeja u Beogradu ima nagradni fond u iznosu od 150.000 dinara, a dodeljivaće se instituciji i autoru projekta koji kroz svoje aktivnosti tokom 16. maja zadovolje kriterijume – originalnost ideje, inovativni pristup u realizaciji, kreativnost rešenja, primena postulata savremene muzejske prakse, interakcija s publikom, posećenost i atmosfera koju program stvara.

Pravo učešća imaju isključivo sadržaji osmišljeni za to veče, a zainteresovani se mogu prijaviti do 1. aprila na adresu koordinacija@nocmuzeja.rs.

Glasanje publike biće organizovano po principu ankete u toku same Noći muzeja i to na lokacijama koje učestvuju u konkursu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana