Koncert i performans Li Ranalda na Resonate Festivalu Studio B

Objavljeno: 08.04.2017. 20:43 Izmenjeno: 08.04.2017. 20:43

Li Ranaldo -muzičar, kompozitor, vizuelni umetnik i producent, jedan od osnivača i član benda Sonic Youth, nastupiće u okviru šestog Resonate festivala, koji će biti održan od 19 do 22. aprila
.

Osnivač i gitarista njujorške grupe „Sonic Youth“, jedna od savremenih alternativnih kulturnih ikona, Li Ranaldo gostovaće u Beogradu sredinom aprila. Njegov način gitare definisao je noise zvuk, koji je uticao na gitariste širom sveta u proteklim generacijama, a na  svojim gitarama koristi modifikacije i alternativne štimove koje menja od pesme do pesme. Magazin Spin ga je pre nekoliko godina proglasio za najboljeg gitaristu na svetu, zajedno sa Turstonom Murom ,kolegom iz benda.

Poslednjih godina Li Ranaldo nastupa kao solo umetnik, čiji su albumi i koncerti – sa bendom ili solo akustični – uvek umetnički doživljaj posebne vrednosti. Na nastupima u Beogradu će se predstaviti u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda, izvodeći kompozicije sa svojih poslednjih samostalnih albuma, „Between the Times and the Tides“ (2012), „Last Night On Earth“ (2013), „Acoustic Dust“ (2014). Dan kasnije, u subotu 22. aprila, u 17 časova, njegov čuveni audio – vizuelni performans suspended guitar – u kome učestvuje i njegova supruga, konceptualna umetnica Leah Singer – zatvoriće predavački deo ovogodišnjeg Resonate festivala.Na koncertu u Domu omladine Beograda pre Li Ranalda, nastupiće i domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Ana Fon Hausvolf .

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana