Koncert na platou ispred Skupštine grada, umesto na Trgu Studio B

Objavljeno: 17.10.2016. 18:41 Izmenjeno: 18.10.2016. 09:51

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio da će izložba povodom proslave 72. godine oslobođenja Beograda od fašizma biti održana na platou ispred Skupštine grada Beograda, a ne na Trgu republike, kako je ranije planirano. Događaj će početi u 16 sati, a sve ostale manifestacije biće održane kako su najavljene, uključujući i svečanu akademiju u Narodnom pozorištu, rekao je Vesić.

U dogovoru sa predsednikom Skupštine grada Beograda Nikolom Nikodijevićem, koji je domaćin proslave 72. godine oslobođenja Beograda, danas smo doneli odluku da se izvrše izmene u programu proslave i da najaveljni konceret bude održan na platou ispred gradske Skupštine, umesto na Trgu republike, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

„Proslavu godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma organizovaće grad Beograd kao što to čini redovno, i sa ponosom, od 2014. godine od kako je sadašnja vlast u Beogradu dobila poverenje građana. Program proslave je objavljen i sve manifestacije će biti održane“ rekao je Vesić, saopštila je gradska Služba za informisanje.

„Nama su kao gradskoj vlasti važni svi građani Beograda. Zato, Grad Beograd nema ništa protiv da, ako neko želi da da svoj doprinos proslavi ovog velikog praznika, to učini bez obzira na motive. Mi ne želimo da delimo građane i da svađama skrnavimo ovaj praznik koji je jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji našeg grada“, poručio je Vesić.

Grad Beograd će zato događaj koji je planiran na Trgu Republike od 16 sati održati na platou ispred Skupštine grada Beograda.

Sve ostale najavljene manifestacije biće održane kako su najavljene, uključujući i svečanu akademiju u Narodnom pozorištu.

„Tako ćemo omogućiti organizatorima koncerta da pokažu da li zaista žele da obeleže oslobođenje Beograda ili da ovaj događaj koriste za svoje političke ciljeve“, kaže Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana