Kolektivni centri na Brezovici dobili struju Tanjug

Objavljeno: 07.07.2018. 17:13 Izmenjeno: 07.07.2018. 17:13

Nakon više nedelja bez struje, kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce je danas uključena električna energija, a nakon angažovanja Vlade Kosova, Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića.

 

Intervenisali su i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, te je nakon višenedeljnih sastanaka i razgovora pronađeno rešenje tako sto je regulisan dug, a struja ponovo uključena objektima na Brezovici u kojima borave interno raseljena lica.

„Javnost će u narednim danima biti upoznatima i sa ostalim detaljima, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da je danas na veliki praznik i slave Svetog Jovana koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja. Znamo da je bilo puno dezinformacija , a u narednim danima tražiću od nadležnih, pre svih od Komesirajata za izbeglice Srbije, da svi kojima je stambeno pitanje rešeno a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici, napuste centre“, rekao je Jevtić.

Dodao je da će stanovi za sve interno raseljene porodice koje borave u kolektivnom smeštaju na Brezovici biti završeni do kraja godine, a onima koji su „svu ovu muku i ceo problem koristili u političke svrhe“ Jevtić je poručio da treba da ih je sramota.

„Dok smo mi radili na rešavanju ovog problema u okolnostima koje su nimalo lake, drugi su sedeli u foteljama i napadali one koji su danas rešili problem“, rekao je Jevtić u izjavi za medije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 13°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana