Kolegijum MO i VS: Nastavak jačanja Vojske i dalje cilj

Objavljeno: 18.10.2020. 20:45 Izmenjeno: 19.10.2020. 09:58

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba ponovljeni su  težišni zadaci Ministarstva i VS – nastavak jačanja vojske u cilju daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije i doprinosa stabilnosti i mira u reginu i svetu

TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA/ an

„Snažno pokazano jedinstvo u opredeljenju državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom VS Aleksandrom Vučićem da se nastavi proces jačanja VS sa ciljem daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i VS i u narednom periodu“, zaključeno je na sednici u Domu Garde u Topčideru.

Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručio ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje VS, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom sednice kolegijuma kojom je rukovodio Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i VS u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

„VS je opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda pripadnika, značajno ojačla kapacitete“, naglašeno je na sastanku.

Na sastanku je ocenjeno i da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.

Kako se dodaje, „istaknuto“ je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost VS da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv korona virusa.

Združena taktička vežba „Sadejstvo 2020“ pokazala je visok nivo spremnosti i obučenosti VS i sadejstvo vidova u izvođenju operacije združenih snaga.

„Najznačajniji rezultat prethodnog trogodišnjeg rada, zaključeno je na današnjoj sednici, jeste uspešna realizacija opremanja, modernizacije i jačanja operativnih sposobnosti VS, poboljšanje standarda njenih pripadnika i očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije“, kaže se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 15°C

Sumaglica

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 22°C
Min: 11°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana