Kolarić: Paviljon Srbije u Veneciji na zavidnom nivou tanjug

Objavljeno: 29.04.2022. 11:59 Izmenjeno: 29.04.2022. 11:59

Prema njenim rečima, u izdanju MSUB i izdavačke kuće iz Italije „Mus“ (Mouše) štampana je knjiga „što je takođe doprinelo većem vizibilitetu projekta i izložbe “Hod sa vodom““, zahvaljujući distribuciji u Evropi.

Paviljon Srbije sa izložbom „Hod sa vodom“ na Bijenalu u Veneciji realizovan je na zavidnom nivou o čemu svedoče reakcije i pohvale domaće i internacionalne stručne javnosti, ocenila je  direktorka Muzeja Savremene umetnosti Beograd (MSUB) Maja Kolarić.

Na 59. Međunarodnoj izložbi umetnosti u Veneciji Srbiju je predstavio projekat „Hod sa vodom“, umetnika Vladimira Nikolića i kustoskinje Biljane Chirić, a naš paviljon je onlajn platforma za savremenu umetnost pre neki dan „Artsy“ uvrstila među deset najboljih nacionalnih paviljona, podsetila je Kolarić.

„Meni kao komesaru ovogodišnjeg nastupa Srbije ova vest donela je puno radosti imajući u vidu mnogobrojne izazove sa kojima smo se suočavali“, navela je Kolarić.

Prema njenim rečima, tim MSUB je kao organizator nastupa uspeo da prevaziđe sve prepreke, među kojima su bili kratak rok od četiri meseca za organizaciju i realizaciju nastupa u Veneciji, uz strahovanje da li će zbog Kovid-19 biti moguće otvaranje izložbe za javnost.

Kolarić je podsetila i da je prvobitan budžet uvećan za nekoliko miliona zahvaljujući odobrenju Ministarstva kulture i informisanja i ta sredstva su dodatno uložena u uređenje paviljona i produkciju izložbe.

„Što je umnogome doprinelo da se ostvare svi željeni zahtevi umetnika i zadovolje visoki profesionalni standardi predstavljenog umetničkog rada“, ocenila je Kolarić.

„Ova izložba je postavila visoko lestvicu za sledeće predstavnike na ovoj najprestižnijoj svetskoj umetničkoj manifestaciji, i veoma sam ponosna da sam dala svoj glas ovom projektu na konkursu“, navela je Kolarić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana