„Kobre“ spremne za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“ Tanjug

Objavljeno: 08.11.2018. 14:51 Izmenjeno: 08.11.2018. 18:20

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je vežbovnom prikazu Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ JOVO MAMULA/

Taktička vežba izvršenje protivterorističkih i zadataka bezbednosne zaštite, pripadnici „Kobri“ izveli su u okviru priprema za združenu taktičku vežbu „Vek pobednika 1918-2018“.

Zamenik komandanta „Kobri“ potpukovnik Goran Colić istakao je da je pripadnicima tog bataljona velika čast što su deo jedne od najvećih vojnih vežbi poslednjih godina.

U okviru današnjih priprema pokazali smo deo naših sposobnosti i našeg naoružanja. U okviru toga, prikazali smo i zadatke iz bezbednosti zaštite, protivterorističke i protivdiverzione zaštite. Naši pripadnici su veliki profesionalci koji su i danas prikazali tehnike borenja, savlađivanja vodenih prepreka i situaciono gađanje, rekao je potpukovnik Colić.

Pripadnici „Kobri“ su još jednom, u okviru današnjih priprema za vežbu, svojim sposobnostima i obučenošću prikazali zašto su jedna od najelitnijih jedinica u Vojsci Srbije, navedeno je u saopštenju.

Današnjem uvezbavanju prisustvovali su i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-major Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov.

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918-2018“ biće održana 10. novembra 2018. godine u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vežba se izvodi istovremeno na 10 lokacija po temi „Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije“, a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana