Koalicija DS, DSHV, „Nove“ i „Zelenih“ za pokrajinske izbore

Objavljeno: 20.03.2016. 17:44 Izmenjeno: 20.03.2016. 17:44

Koalicioni sporazum o zajeničkom nastupu na pokrajinskim izborima danas u u sedištu Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) potpisali predstavnici DS, Demokratske zajednice Hrvata u Vojvodini (DSHV), Nove stranke i Zelene ekološke partije „Zeleni“.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS i kandidat te stranke za pokrajinskog premijera Miroslav Vasin rekao je novinarima da su koalicioni partneri lako postigli dogovor o sporazumu jer, kako je kazao, „dele zajedničke vrednosti“.

„Branićemo sistem vrednosti poštovanja ljudskih prava, pune slobode medija i punog uvažavanja prava svih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini“, rekao je Vasin, dodajući da je naziv liste koju čine pomenute četiri stranke – „Za Vojvodinu rada i znanja“, da je njen nosilac predsednik DS Bojan Pajtić, a da je on (Vasin) prvi na listi.

Vasin je reko da će se ta koalicija zalagati za donošenje novog Ustava Republike Srbije kojim će značajno biti proširene nadležnosti AP Vojvodine i koji će obezbediti sigurno finansiranje Pokrajine.

„Prvi slogan u našoj kampanji „Živeti zajedno“ ukazuje da ćemo se zalagati da 26 nacionalnih zajednica koje žive na malom prostoru žive u zajedništvu“, rekao je Vasin i dodao da je drugi slogan te koalicije – „Živeti sad“.

Pomenuti koalicioni sporazum, pored Vasina, koji ga je potpisao u ime DS, potpisali su: Tomislav Žigov u ime Demokratske zajednice Hrvata u Vojvodini, Milenko Vujić u ime Nove stranke i Dejan Bulatović u ime Zelene ekološke partije „Zeleni“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana