Policija CG potvrdila:Uhapšeno 16 osoba na 17 lokacija Tanjug

Objavljeno: 31.01.2020. 14:54 Izmenjeno: 01.02.2020. 13:59

Crnogorska uprava policije potvrdila da je uhapšeno 16 osoba na 17 lokacija, među kojima su sedamdesetogodišnja majka i brat od strica poslanika DF Milana Kneževića. U međuvremenu, Kneževićeva majka je nakon saslušanja puštena na slobodu. Među uhapšenim bio je i predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, koji je pušten iz pritvora.

AP-Photo-Risto-Bozovic/arhivska fotografija

Akcija hapšenja je izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretrešeno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal Analitika.

Vučić:Kao predsednik Srbije, ne mogu da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarao sa jednim od lidera Demokratskog frona Milanom Kneževićem, kojem je jutros uhapšena majka u Crnoj Gori, te da mu je teško zbog toga što se dogodilo, ali da, kao predsednik Srbije, ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo jer ne zna šta se tačno desilo.

„Razgovarao sam sa Kneževićem, nije imao nikakve dodatne podatke. Mi nemamo podatke i ne možemo da se mešamo. Žao mi je, naravno, ali moramo da sačekamo vesti“, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Žozepom Borelom, koji su za taj slučaj upitali.

Vučić je istakao da mora da se vodi računa o mešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja.“Ja sam Srbin i ne moram da objašnjavam koliko sam emocionalno na strani Srba i koliko je bio emotivan razgovor sa Kneževićem, za obojicu. Ali sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam na direktan način u untrašnje stvari Crne Gore. I ne znam šta se dogodilo na licu mesta“, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da mi imamo svoje probleme i da moramo da vidimo da li bilo kakve veze sa bilo kim u Srbiji ima puštanje prisluškivanih razgovora, jer je to, kaže, katastrofa. „Da su pustili iz Srbije prisluškivane razgovore, bilo čije u Crnoj Gori, ti će da odgovaraju“, rekao je Vučić.

On je poručio da će Srbija uvek da bude uz svoj narod, da će pomoći, ali da moramo da znamo da postoji druga država. „Šta je majka mogla da uradi kad su pretresali kuću? Da uzme kutlaču, varjaču… Nadam se da nije uzela neko oružje, siguran sam da nije. Ali, bez veze je da stavljate lisice ženi od 70 godina, učiteljici, pa nije ubila nikoga, upali ste joj u kuću. Ali, ne znam šta se dogodilo, mogu samo da kažem da mi je teško zbog Kneževića. Kako biste se vi osećali da vam neko majku uhapši? Loše“, rekao je Vučić.

To pitanje šef EU diplomarije Žozep Borel nije komentarisao, jer, kako je rekao, sa konkretnim slučajem nije upoznat i nema nikakve informacije o tome.

 

Majka Milana Kneževića puštena nakon saslušanja

Ratka, majka poslanika opozicionog DF, Milana Kneževića, puštena je nakon saslusanja u podgoričnom prekršajnom sudu, saopštila je Uprava policije.

Advokat porodice Knežević, Dražen Medojević, je rekao da je pretres izvršen u ranim jutarnjim satima dok je ova 68-godišnja žena bila sama u kući, a da je predmet pretresa bio Milanov brat Mirko.

Policija je ranije saopštila da je Ratka Knežević privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću.

Crnogorska policija pretresala je jutros 17 objekata i tom prilikom uhapsila 16 osoba, među kojima je bila i Ratka Knežević.„Ona je otvorila vrata, i u tom momentu vrata su polomljena i ušli su specijalci sa uperenim oružjem“, rekao je Medojević novinarima ispred Suda za prekršaje.

On je kazao da je Ratka Knežević, koja je inače lošeg zdravlja, bila pod jakim stresom, i da je u tim trenucima „izgovarala određene rečenice kojih se nije mogla setiti“. „To su u suštini uvrede i kletve, to nije omalovažavanje. Tražio sam da se izvrši medicinsko veštačenje, i da veštak kaže da li osoba u tim okolnostima i pod stresom može da uradi nešto s umišljajem, ali je sudija to odbila“, rekao je Medojević, prenele su podgoričke Vijesti.Medojević je kazao da sudija još nije donela odluku, i najavio da će, nakon što je dobiju, on podneti žalbu.Prema rečima Medojevića, policija nije našla ništa prilikom pretresa kuće Kneževića.

Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.“Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama“, rekao je Knežević za Tanjug.Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.“Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe“, kaže Knežević.

Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih polsova, direktoru policije i „svoj toj satrapaskoj nomenklaturi Mila Ðukanovića“ da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori.“Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu“, naveo je Knežević.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana