Klinici za neurologiju KCS donacija vredna 5.000 evra Tanjug

Objavljeno: 16.07.2019. 14:35 Izmenjeno: 16.07.2019. 14:35

Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu  su uručene dve infuzione pumpe i 90 kompleta potrošnog materijala za pumpe vrednih 5.000 evra. 

Infuzione pumpe obezbeđuju pravovremeno i ispravno doziranje lekova i hranljivih materijala pacijentima, a donacija su princeze Katarine Karađorđević i Borjana Popovića, direktora u kompaniji Mozart.

Princeza Katarina je zahvalila kompaniji Možart i istakla da je sigurna da će oprema koju su donirali unaprediti oporavak pacijenata i rad lekara i medicinskog osoblja klinike.

Kompanija Mozart je, inače, u januaru ove godine sarađivala sa Fondacijom Princeze Katarine kada je bila donator u organizaciji tradicionalnog božićnog prijema organizovanog za 1000 dece bez roditeljskog staranja na Belom dvoru, a Popović je  rekao da je to odavno njihova praksa, te da su svesni situacije u kojoj se nalazi naše zdravstvo.

„Imamo tu čast da kroz saradnju sa Fondacijom Princeze Katarine doniramo medicinsku opremu ovoj instituciji od nacionalnog značaja. Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije je jedna od najvažnijih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, poznata po izvrsnim stručnjacima i svetski priznatim rezultatima, te se iskreno nadamo da će ova donacija olakšati pacijentima boravak u njoj“, rekao je Popović.

Dr Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju KCS, kao i celokupno medicinsko osoblje, zahvalili su na donaciji, navedeno je u saopštenju Fondacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 21°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana