Kisić Tepavčević u poseti Gerontološkom centru u Rumi Tanjug

Objavljeno: 27.04.2021. 11:31 Izmenjeno: 28.04.2021. 18:18

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek,obišli su ,u Rumi, Gerontološki centar i korisnicima uručili poklone – pakete vitamina za jačanje imunog sistema

FOTO TANJUG/ VojNet/ALEKSANDRA PLAVSIC/ bs

Ministarka je rekla da je izuzetno zadovoljna visokim procentom vakcinisanih korisnika i da se nada da će se oni uskoro vratiti normalnom toku života, kao pre epidemije korona virusa.

„Naši stariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo. Od pocetka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti“, kazala je Kisić Tepavčević.

Mesecima su, ističe ministarka, bili u karantinskim uslovima, a nikada nismo čuli reč zalbe od njih, jer su bili svesni da na taj način čuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Gerontološki centar u Rumi, u kome boravi 259 osoba, dobar je primer, jer je poslednji slučaj infekcije korona virusom zabeležen još u januaru.

„Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv korona virusa. Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji“, rekao je državni sekretar Mirsad Ðerlek.

U ovom centru je vakcinisano u potpunosti oko 86 odsto korisnika.

„Vakcinacija se nastavlja i dalje, a pitanje je dana kada će biti stoprocentna. Ugovorili smo i to da će korisnici uskoro posetiti svoje najmilije“, obećao je direktor Gerontološkog centra, Zoran Slavujević.

Korisnici Gerontološkog centra kažu da im je veoma znacajno to što država nije zaboravila na njih.

Ukupan kapacitet centra je 285 lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana