Kiša u svim delovima Srbije, moguće izlivanje manjih reka Tanjug, RTS

Objavljeno: 12.10.2020. 19:45 Izmenjeno: 13.10.2020. 12:01

U popodnevnim i večeranjim satima kiša, koja pada u pojedinim delovima Srbije i Beogradu, proširiće se i na ostale krajeve. Meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović upozorava da bi na manjim vodotocima moglo doći do kratkotrajnog izlivanja.

Nedeljko Todorović upozorava da su kratkotrajna izlivanja moguća – u gornjem delu sliva Zapadne Morave, Ibra i Lima i u slivu Kolubare sa pritokama, Jadru sa pritokoma, Ljuboviđi.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda je za Tanjug rekao da je u severozapadnim i zapadnim krajevima Srbije još jutros počela da pada kiša, a sredinom dana na celom području Vojvodine, zapadne, jugozapadne i delu centralne Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda.

Moguća izlivanja na manjim vodotocima, komunalna preduzeća u Beogradu u pripravnosti
Kako je kazao, u popodnevnim i večernjim satima padavine će se proširiti i na ostale krajeve i doneti pad temperature. Očekuje se, kaže, da će se padavine pojačati u večernjim i noćnim satima i da će tokom današnjeg dana najviše kiše pasti u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a sutra u istočnim i jugoistočnim.

„To bi bile količine između 20 i 40 litara po kvadratnom metru“, pojasnio je Todorović i dodao da to ne bi trebalo da dovede do problema jer će kiša padati u kontinuitetu skoro dan i po.

„To potvrđuju i kolege hidrolozi koji su dali samo napomenu da bi na manjim vodotocima, odnosno potocima u gornjem delu sliva Zapadne Morave, Ibra i Lima moglo doći do kratkotrajnog izlivanja, bez ozbiljnih posledica“, rekao je Todorović.

Naveo je da bi ovo zahlađenje u višim planinskim predelima, iznad 1.500 metara, „moglo dovesti do kratkotrajne pojave snega“, ali da ne bi trebalo da bude ozbiljnog zadržavanja jer, kako kaže, već u sredu sledi rast temperature, čija će maksimalna vrednost biti 20 stepeni Celzijusa.

Slično će biti i u četvrtak i petak kada će, kaže, ipak biti malo kiše, ali daleko manjeg intenziteta i količine nego danas i u utorak.

U Sremu, Zapadnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana