Kipar ne priznaje KiM i podržava evropske integracije

Objavljeno: 23.07.2018. 13:26 Izmenjeno: 24.07.2018. 11:47

Kipar poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i daje podršku evropskim integracijama, izjavio je predsednik parlamenta Kipra Demetris Siluris posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

 

foto Tanjug

Gojković i Siluris potpisali su Memorandum o saradnju koji će, po oceni predsednika parlamenta Kipra, omogućiti bolju saradnju dve skupštine.

On je zahvalio na mogućnosti da se na Posebnoj sednici Skupštine Srbije obrati narodnim poslanicima i građanima naše zemlje.

Gojković je na zajedničkoj konferenciji za novinare zahvalila Silurisu što je prihvatio poziv, navodeći da je između Srbije i Kipra otvoreno novo poglavlje bilateralnih odnosa, te da je potpisivanjem Memoradnuma o saradnji unapređena saradnja dve države, parlamenata i odbora, posebno za spoljne poslove i evropske integracije.

Navodeći da su prošle 24 godine od poslednje posete predsednika parlamenta Kipra, Gojković je primetila da je današnja poseta istorijska.

Pozvala je Silurisa da u februaru 2019. godine prisustvuje parlamentarnoj skupštini Mediterana u Beogradu i dodala da je sa kolegom sa Kipra razgovarala o različitim pitanjima kao što je ekonomska saradnja, te zahvalila na podršci koju daje Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i njihovoj vladi koja je iznela stav da je Srbija sledeća zemlja koja će postati članica EU.

Zahvalila je Kipru i na stavu u vezi sa KiM, kao i što ne glasa protiv interesa Srbije u međunarodnim organizacijama.

Kako je rekla, i Srbija podržava teritorijalni integritet Kipra koji može da računa na podršku Srbije po važnim pitanjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana