Kinesko-srpski odnosi u „punom zamahu procvata“ Tanjug

Objavljeno: 14.02.2020. 14:58 Izmenjeno: 15.02.2020. 08:25

„Poslednjih godina, pod Vašim rukovodstvom, Srbija neprekidno postiže nove rezultate u izgradnji države, stabilno napreduje strategija reindustrijalizacije, razvoj ekonomije se ubrzava, standard života naroda se podiže“ , stoji u čestitki Si Ðin Pinga predsedniku Vučiću, povodom Dana državnosti Srbije.

Predsednik Vučić primio je čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj se, uz čestitke i najbolje želje Vučiću i prijateljskom srpskom narodu, ističe da su, uz zajedničke napore obe strane, kinesko-srpski odnosi u „punom zamahu procvata“.

„Poslednjih godina, pod Vašim rukovodstvom, Srbija neprekidno postiže nove rezultate u izgradnji države, stabilno napreduje strategija reindustrijalizacije, razvoj ekonomije se ubrzava, standard života naroda se podiže“, piše u čestitki kineskog lidera.

Si Ðinping, dalje, konstatuje da su „važni projekti o kojima smo se zajedno dogovorili već postigli pozitivne napretke“.

„Međusobno političko poverenje se učvršćuje, međusobno se čvrsto podržavamo oko vitalnih interesa i važnih pitanja. Nedavno ste izrazili saosećanje i podršku borbi Kine sa korona virusom novog tipa, što je još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dve zemlje“, piše u čestitki predsednika Kine.

Si Ðinping navodi i da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i da je spreman da zajedno sa Vučićem, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podigne „sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo“.

„Očekujem da se ponovo sretnem sa Vama u aprilu ove godine, da zajedno diskutujemo o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Želim vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Ðinpinga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana