El Gazouani i Nahimana pobednici Beogradskog polumaratona tanjug

Objavljeno: 27.11.2022. 11:13 Izmenjeno: 27.11.2022. 12:35

Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

foto tanjug

 

 

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u  trci na 10 kilometara na Trećem beogradskom polumaratonu.

Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi.

Treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine sa 32 minuta i 25 sekundi.

Milica Tomašević pobednica trke na 10 km na polumaratonu

Srpska atletičarka Milica Tomašević pobednica je trke na 10 kilometara na Trećem beogradskom jesenjem polumaratonu.

Tomaševića je 10 kilometara istrčala za 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo je još jednoj Srpkinji Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi.

Apsolutnu dominaciju srpskih atletičarki u ovoj trci beogradskog polumaratona potvrdila je Jovana Stelkić, koja je osvojila treće mesto. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Marokanac El Gazouani oborio rekord Beogradskog polumaratona

Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije.

El Gazouani je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. On je danas oborio rekord Beogradskog polumaratona, koji je do sada bio jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu, koji je ostvario vreme od jedan sat, tri minuta i 14 sekundi.

Treći je bio njegov zemljak Peter Mvaniki Njeru (1:03:28).

Kavalin Nahimana najbrža na Beogradskom polumaratonu

Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimana pobednica je  Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije.

Nahimana je 21 kilometar istrčala za jedan sat, 13 minuta i dve sekunde.

Druga je bila Lenah Jerotić iz Kenije (1:15.44), dok je treće mesto pripalo srpskoj atletičarki Nori Trklji, koja je ostvarila vreme od jedan sat, 23 minuta i 39 sekundi.

U muškoj konkurenciji u trci na 21 kilometar pobedio je Marokanac Muhamed El Gazouani, koji je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. On je danas oborio rekord Beogradskog polumaratona, koji je do sada bio jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu, dok je treći bio njegov zemljak Peter Mvaniki Njeru.

El Gazouani i Nahimana pobednici Beogradskog polumaratona

Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Kavalin Nahimana iz Burundija.

El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona u trci na 21 kilometar, pošto je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. Dosadašnji rekord Beogradskog polumaratona iznosio je jedan sat, osam minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je Kenijcu Bernardu Vambui Musauu (1:03:14). Treći je bio još jedan Kenijac Peter Mvaniki Njeru (1:03:28).

Od srpskih predstavnika najbolji je bio Ðuro Borbelj, koji je bio šesti. On je ostvario vreme od jedan sat, devet minuta i pet sekundi. Marko Ranković je bio sedmi (1:10:19), dok je Denis Firulović osvojio osmo mesto (1:11:42).

Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimana pobednica je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona u ženskoj konkurenciji. Nahimana je 21 kilometar istrčala za jedan sat, 13 minuta i dve sekunde. Druga je bila Lena Jerotić iz Kenije (1:15.44), dok je treće mesto pripalo srpskoj atletičarki Nori Trklji, koja je ostvarila vreme od jedan sat, 23 minuta i 39 sekundi.

Kenijski atletičar Filip Kimaijo pobedio je u trci na 10 kilometara. Kenijac je 10 kilometara istrčao za 31 minut i 41 sekundu.

Drugo mesto pripalo je Srbinu Velimiru Bojoviću, koji je ostvario vreme 31 minut i 59 sekundi. Treći je bio Uroš Gutić iz Bosne i Hercegovine, koji je 10 kilometara istrčao za 32 minuta i 25 sekundi.

U ženskoj konkurenciji prva tri mesta na 10 kilometara pripala su srpskim atletičarkama. Pobedila je Milica Tomašević, koja je ostvarila vreme od 38 minuta i 56 sekundi.

Drugo mesto pripalo Aleksandri Kostadinović, koja je za pobednicom kasnila 60 sekundi, dok je treća bila Jovana Stelkić. Ona je ostvarila vreme od 41 minut i 57 sekundi.

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu održane su dve takmičarske trke na 21 i na 10 kilometara, kao i porodična trka od 2,3 kilometra.

Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu učestvovalo je 4.000 takmičara u sve tri trke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana