KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne. studio b

Objavljeno: 17.09.2022. 16:38 Izmenjeno: 20.09.2022. 10:46

KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne.

Kada se mrzitelji svega srpskog udruže, ponovo svedočimo otvorenim pretnjama i ratnim pokličima Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu „Večernjem listu“ našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije.

Svoju bolesnu opsesiju ratom i sukobima Kurti očigledno ne može, niti želi da sakrije, već se njima otvoreno hvali, pa sa svakom novom porukom svedočimo novim pretnjama po mir i stabilnost na području, ne samo Kosova i Metohije, nego i čitavog Zapadnog Balkana.

Ono što u svim krizama i sukobima Kurtijev pomračen um ne vidi, jeste da su njegovi napadi na Srbe puni logičkih grešaka, kršenja sporazuma i naposletku mržnje prema Srbima. Dok se povremeno hvali kako je „Srbija slaba, a Kosovo nadmoćno“ (izjava od 8. septembra), sada tvrdi kako se Beograd naoružava i demonstrira svoju snagu.

Istina je da je jedini koji ima potrebu da odmerava mišiće i preti sukobima da bi sakrio svoju infantilnost, upravo Kurti, dok Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećeno čuva mir i stabilnost, ali čuva i srpski narod na Kosovu i Metohiji od Kurtijevih nasrtaja. A KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne.

Nadam se da su njegov ratni poklič iz „Večernjeg lista“ dobro pročitali i razumeli oni koji moraju da ga obuzdaju pre nego što prostor Kosova i Metohije pretvori u novo žarište sukoba i nateraju ga da formira Zajednicu srpskih opština i to onako kako je dogovoreno u Briselu, pre skoro deset godina i nikako drugačije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana