Kičić: Rokenrol nikada više neće biti mejnstrim u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 15.01.2018. 15:16 Izmenjeno: 15.01.2018. 21:21

Nikada više u našoj zemlji rokenrol neće biti mejnstrim muzika, kazao je danas Gordan Kičić, koji igra glavnu ulogu u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“ u režiji Milorada Milinkovića.

Nikada više u našoj zemlji rokenrol neće biti mejnstrim muzika, kazao je danas Gordan Kičić, koji igra glavnu ulogu u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“ u režiji Milorada Milinkovića.

Premijera crnohumorne komedije „Patuljci sa naslovnih strana“ biće 17. januara u Sava centru, a pored Kičića igraju: Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Marko Gvero, Jelena Ðukić, Ljuba Bandović, Tamara Krcunović, Rale Milenković, Olga Odanović…

Milinkovićevo ostvarenja prikazuje život, razne dogodovštine i spletke najvećeg rijaliti maga na ovim prostorima, koga igra upravo Kičić.

„Drago mi je da ponovo radim sa Miloradom i bio mi je izazov da uđem u tako kompleksan lik. Nije lako ući pod kožu karakteru koji sam u filmu oživeo. Ako bismo razmišljali o njegovoj moralnoj vertikali, ona nije baš na mestu, ali baš zbog toga sam se dogovorio sa rediteljem da ga ne osuđujemo već da ga odbranimo i da mu damo ljudsku stranu“ kazao je Kičić.

Dodao je da su se svi jako lepo zabavljali na snimanju filma.

„Sreo sam neke od kolega koje dugo nisam video…Napravili smo film koji ne osuđuje, ali pokazuje izvesne anomalije u našem društvu.“

Napominje, međutim, da inspiraciju nije pronalazio gledanjem televizijskih formata koji danas dominiraju u Srbiji.

„Niti znam ko pravi rijaliti programe niti ih gledam…gledao sam nekoliko talent šou formata i to je sve…Karakter koji igram sam izmaštao na osnovu vrlo preciznog scenarija koji mi je Milinković dao i to je sve…“ kazao je Kičić.

A govoreći o karakterima u filmu i atmosfreri stvorenoj u kojoj caruju rijaliti programi, Kičić ceni da se rokenrol nikada više neće odupreti turbofolku u Srbiji.

„Nikada više u našoj zemlji rokenrol neće biti mejnstrim muzika. Sve je otišlo predaleko. To je tako i gotovo“, kazao je Kičić.

Milinković:Želeli smo da napravimo novu umetničku stvarnost

Milorad Milinković, reditelj filma „Patuljci s naslovnih strana“, kaže da se u svom delu trudio da izmašta rijaliti programe kakvi nikada neće postojati, a čime je želeo da pokaže šta nam sve sve može dogoditi u budućnosti.

Film se, naime, bavi životom, događajima i intrigama u vezi s najmoćnijim rijaliti magom s ovih prostora, a reditelj je na pres konferenciji rekao da je reč o takvom formatu koji je kod nas zabranjen, ali i da „nikada ne možete biti sigurni u kakvo će ludilo neko društvo da sklizne“.

„Želeli smo da napravimo novu umetničku stvarnost koja kao ogledalo pokazuje šta nam se sve može dogoditi u budućnosti“, kazao je Milinković na pres konferenciji uoči premijere koja je 17. januara u Sava centru.

U tom smislu, ocenio je da je politička korektnost „izmišljotina i vid cenzure kojom libaralni kapitalizam želi da nam otme sve“, te rekao da se nada da je njegov film totalno politički nekorektan.

Inace, reditelj kaže da je nakon ostvarenja „Mrtav ladan“ i „Čitulja za Eskobara“ nastavio da snima crne komedije.

„To jeste moj autorski okvir ali sa druge strane ne mogu da ostanem imun na sve u čemu živimo. Volim da pomeram stvari unapred praveći filmove i čini mi se da sam to ovog puta uradio“, kazao je Milinković.

Kaže i da nije imao nameru da kritukuje bilo koga i bilo šta u našem društvu.

„Da bi neko nešto kritikovao mora da se oseti moralno superiornim. Biblija kaže – Ko je bez greha nek baci prvi kamen. Ne osećam se moralno superiornim da bih bilo šta kritikovao, ali moj film jeste pokazatelj gde će svet biti u budućnosti ako ovako nastavi. Srbija je daleko od toga da je najgora u tablodiizaciji društva. Ima i gorih zemalja, a mi manje više kupimo trendove od razvijenijih zemalja“, kazao je Milinković.

Pored režije Milinković potpisuje i scenario filma, a briljantnu glumačku ekipu Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Marko Gvero, Jelena Ðukić, Ljuba Bandović, Tamara Krcunović, Rale Milenković, Olga Odanović…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana