Kazne zbog nenošenja maski, najčešće u tržnim centrima Tanjug

Objavljeno: 19.11.2020. 21:58 Izmenjeno: 20.11.2020. 12:11

Doktor Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, izjavio je da su u poslednja dva dana, od kada se primenjuju nove mere, najviše kažnjavani građani zbog nenošenja zaštitnih maski i to najčešće u tržnim centrima.

Istakao je da je izrečena 31 kaznena mera, od toga 18 prekršajnih naloga i to 11 za fizička lica.

On je za RTS rekao da su u poslednja dva dana inspektori u 3.500 nadzora konstatovali oko pet odsto nepravilnosti. „Inspektori su dobili nalog da nema više tolerancije. Praktično, nulta tolerancija“, dodao je Stamenković.

Naveo je i da građani češće krše mere zbog nenošenja lične zaštitne opreme, odnosno nepoštovanja tog dela Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

„Postoji i jedan manji broj vlasnika ugostiteljskih objekata koji ne poštuju radno vreme, gde su određene inspekcijske službe sankcionisale te prekršaje“, rekao je Stamenković.

Ocenio je da su građani u ovom trenutku još „blago opušteni“, jer možda nisu dovoljno razumeli situaciju.

„Ali brojke koje se svakog dana objavljuju mislim da svima stavljaju do znanja da je poštovanje mera zadatak svih nas, a inspekcijske službe moraju da rade svoj posao da bi zaštitile zdravstveni sistem Srbije“, dodao je Stamenković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umeren sneg

Trenutna temperatura -3°C

Umeren sneg

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -5°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana