Kašanski: Lažne vesti ne donose nikome dobro Studio B

Objavljeno: 14.03.2020. 17:17 Izmenjeno: 15.03.2020. 11:46

Iako se na društvenim mrežama plasiraju lažne vesti o korona virusu građani su svesni da potrebe za panikom nema , kaže za Studio B urednik u Srpskom telegrafu Borislav Kašanski.

On naglašava da ne razume one koji namerno šire takve vesti kako bi se građani uznemirili. Kašanski je  uveren da će Srbija i ostale zemlje koje se suočaju sa virusom korona izaći  iz ove krize.

Korona virus je globalni problem sa kojim se bori veliki broj država u svetu kaže Kašanski i dodaje da  su upravo zato građani Srbije sva dešavanja u vezi sa Covidom 19 prihvatili kao neminovnost. Ističe da potrebe za panikom, koju zele da izazovu mnogi na drustvenim mrezama nema,  jer ona može da izazove samo kontra efekat.

Kašanski podseća da se već nedeljama na društvenim mrežama šire lažne vesti o virusu korona koje, kako ističe , nikome ne mogu doneti ništa dobro. Kada je reč o pojedinim predstavnicima opozicije koji traže zatvranje škola, iako su stručnjaci rekli da za tim još nema potrebe, i koji optužuju državu za neozbiljnost, Kašanski kaže da je cilj takvih navoda širenje panike među građanima.

Govoreći o  predstojećim izborima i  kampanji koja je zbog korona virusa pala u drugi plan,Kašanski kaže da je to u ovakvoj situaciji i očekivano. Smatra  da je dobro što partije koje učestvuju na izborima  ne održavaju svoje skupove, i što će posle sastanka predsednika Vučića sa predstavnicima stranaka koje učestvuju u izbornoj trci biti jasno da li će doći pomeranja datuma održavanja izbora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 13°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana