Za Gvineju Bisao je Srbija jedinstvena i nedeljiva Tanjug

Objavljeno: 31.05.2018. 15:22 Izmenjeno: 01.06.2018. 08:18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Siprijana Kasamu, predsednika Nacionalne narodne Skupštine Republike Gvineje Bisao i predsednika Izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije, koji je šefu srpske države preneo da je za njegovu zemlju Srbija jedinstena i nedeljiva.

foto Tanjug

Predsednik Vučić je svom sagovorniku preneo opredeljenje Srbije da sa tom i drugim afričkim zemljama razvija prijateljsku saradnju utemeljenu na cvrstim vezama iz prošlosti, izgrađenih kroz Pokret nesvrstanih.

Istakao je da Srbija ceni slobodarski duh afričkih zemalja i nezavisnost koju pokazuju u donošenju odluka.

Predsednik Parlamenta Gvineje Bisao Kasama je rekao da je, u skladu sa principima međunarodnog prava i Rezolucijom UN 1244, za njegovu zemlju Srbija jedinstvena i nedeljiva.

On je istakao da veoma cene odnos Srbije prema afričkim zemljama i da su zainteresovani za razvoj svake vrste saradnje, posebno ekonomske.

Predsednik Vučić je najavio da će jedan od prvih koraka u tom pravcu biti imenovanje ambasadora Srbije u Gvineji Bisao na nerezidencijalnoj osnovi, kako bi se intenzivirala komunikacija.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da studenti iz Gvineje Bisao učestvuju u programu stipendiranja „Svet u Srbiji“, saopštia je Pres služba Predsednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana